Sindre Finnes:

Lover flere detaljer

Sindre Finnes og hans advokat lover å komme med flere opplysninger om aksjehandlene.

Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Sindre Finnes har hele veien sagt at han ønsker å bidra til åpenhet omkring sine aksjehandler der hvor det er relevant. Advokat Thomas Skjelbred i Elden Advokatfirma er i dialog med børsen og bankene om utlevering av alle data om Finnes’ sine aksjehandler», står det.

Erna Solberg og ektemannen har fått kritikk for å utelate informasjon fra aksjeoversikten som ble offentliggjort for nøyaktig to uker siden. Det inkluderer både klokkeslett for handler og aksjekurs på handelstidspuktet.

I pressemeldingen fra Elden Advokatfirma nektes det fortsatt for at denne informasjonen er enkel å hente ut.

«I motsetning til hva som er hevdet i media er det ingen enkel oppgave å hente ut disse opplysningene 10 år bakover i tid. Det har vist seg både tidkrevende og komplisert å innhente, sammenstille og kvalitetssikre denne informasjonen, på tross av meget konstruktiv dialog med finansinstitusjonene. At omfanget er omfattende, har vært kjent hele veien», står det.

Kommentator i Dagbladet Sondre Hansmark la merke til flere detaljer som du ikke fikk se på NRKs «Debatten» med Erna Solberg. Video: NRK / Dagbladet TV Vis mer

Oversikten er ventet i slutten av neste uke. Nøyaktig hvilke detaljer som kommer, er usikkert.

I pressemeldingen står det imidlertid at oversikten minimun vil vise hvilke verdipapirer Finnes har investert i og hvor mange det dreier seg om. Denne informasjonen ble imidlertid kjent i første omgang.

Det som er nytt er hvilken kurs Finnes har kjøpt og solgt for - som vil gjøre det mulig å ettergå hvor store tap og gevinster han har hatt.

Heller ikke i denne runden blir det full åpenhet rundt Finnes' aksjehandler.

«Når det gjelder detaljert informasjon om enkelthandler ansees dette for å være personopplysninger som ikke er relevant for å kunne vurdere habiliteten til Erna Solberg. Derfor vil ikke Finnes dele slike opplysninger om dette, eller kommentere det i media, selv om dette blir tilgjengelig for ham», står det i pressemeldingen.

Nøyaktig hvilke detaljer som siktes til, står ikke.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer