Lover gigant­salg hvis han slår Trump

- Vi vil distansere oss 180 prosent fra Donald Trump.

BLOOMBERG: Inn fra sidelinjen har plutselig Mike Bloomberg seilet opp som en potensiell favoritt til demokratenes nominasjonskamp. Skulle han vinne, mener forfatter Michael D'Antonio at vi kan få den styggeste valgkampen på hundre år. Video: CNN/ABC/AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Michael Bloomberg, som prøver å bli Demokratenes presidentkandidat, lover å selge unna sitt finansdata- og medieselskapet Bloomberg LP hvis han blir president.

- Som Mike har sagt mange ganger tidligere så vil han overdra selskapet til genuint uavhengige forvaltere, som så vil selge det, dersom han blir president. Akkurat nå er vi ikke til salgs, sier en talsperson for selskapet gjengitt av Financial Times.

Selskapet ble grunnlagt i 1981 og har gjort den tidligere New York-ordføreren til USAs 8. rikeste mann. Bloomberg eier i dag 88 prosent av selskapet.

Utelukker aksjefond

Ifølge Bloombergs rådgiver Tim O'Brien skal selskapet overdras til uavhengige forvaltere, som så vil selge det.

Overskuddet skal gå til Bloomberg Philantropies, som gir penger til ulike veldedige formål. Utlendinger eller private aksjefond vil bli ekskludert som kjøpere.

- Vi vil distansere oss 180 prosent fra Donald Trump når det gjelder finansielle interessekonflikter, sier O'Brien.

Skal bruke 10 milliarder

Børsen skrev tidligere denne måneden om hvordan Bloomberg har brukt nær 300 millioner dollar - over 2,7 milliarder kroner - av sin egen formue på å tapetsere amerikanske TV-kanaler og nettsteder med reklame for seg selv de siste månedene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer