Lederlønn:

Lover grep mot
lønnsfesten

Næringsministeren reagerer på lønnsfesten i statseide selskaper. Men konkrete krav lar vente på seg. - Vi må være ryddige, sier Jan Christian Vestre (Ap).

REAGERER: Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) reagerer på lønnsfesten i statseide selskaper. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet
REAGERER: Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) reagerer på lønnsfesten i statseide selskaper. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norges nye næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) reagerer på lønnsutviklingen blant ledere i statseide bedrifter.

Dagbladets finansnettsted Børsen har vist at veksten i lederlønningene i statlig eide selskaper var på 4,2 prosent i fjor, mot 3,1 prosent for den jevne nordmann.

- Inn- og utpust

- Hvis det er sånn synes jeg ikke det er heldig, sier Vestre til Børsen.

Vestre var selv bedriftsleder for utemøbelprodusenten Vestre før han ble statsråd. Han har en skattbar formue på over 50 millioner kroner, men Kapital mener den i realiteten er på rundt 250 millioner kroner.

Den nyslåtte næringsministeren sier de er svært tydelige i signalene regjeringen sender, og at det ikke er tvil om at de ønsker en stans på de galopperende lønningene blant ledere i statseide bedrifter.

- Budskapet er at vi punkt én er opptatt av moderasjon, vi snakker om det på inn- og utpust. Punkt to vi må gjøre det skikkelig, for det er styrene som fastsetter lønn og bonus til ledende stillinger. Sånn er aksjeloven og det må jeg respektere. Vi forvalter et eierskap på 71 bedrifter og nærmere 900 milliarder. Det er folk sine aksjer, vi må gjøre dette skikkelig og ordentlig, men vi er utålmodige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer