Lovet Kina-framgang

I april sa fiskeriministeren at få, men krevende områder gjenstår for å på plass en Kina-avtale. Nå sier statsministeren at det er lite framgang.

KINA-DIPLOMATI: Fiskeri- og havminister og Ap-nestleder Bjørnar Skjæran åpnet opp i april om hvor man står i forholdet til Kina. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
KINA-DIPLOMATI: Fiskeri- og havminister og Ap-nestleder Bjørnar Skjæran åpnet opp i april om hvor man står i forholdet til Kina. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Mht. Kina er det få, men krevende forhandlingsområder som gjenstår» står det i et møtereferat fra regjeringen 19. april.

Temaet var de omstridte forhandlingene om en frihandelsavtale med kineserne.

Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap) møtte sjømatnæringen, som er den eneste som i dag eksporterer til Kina.

De siste ukene har statsministeren sagt at det er lite framdrift i arbeidet med å få på plass en avtale.

- Når det gjelder frihandel, vil jeg si at det er lite utvikling der. Det er ikke stor aktivitet på den fronten nå, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til Dagbladet.

- Mange hensyn

Det sier statsministeren etter at Nato gjorde det klart at Kina er en sikkerhetsutfordring.

I møtet i april sa fiskeriminister Skjæran at markedsadgang i Kina generelt er krevende, men at han har tro på prosessene.

«Myndighetene har brukt mye ressurser på dette, og til tross for utfordringene har man tro på at man kan gjenoppta de langsiktige prosessene med kinesisk side» heter det i møtereferatet, som Dagbladet har fått tilgang til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.