Nesbyen:

Løypenekt i hyttekommune:
- Dramatisk endring

Mellom 4000 og 5000 hyttefolk vil bli rammet.

HYTTEBYGD: Sameiet Nes Sømark vil ikke at det skal lages langrennsløyper på grunnen de eier, etter at Nesbyen kommune har sagt ja til en ny hytteutbygging i området. Her fra Nesfjellet Alpin. Foto: Lise Åserud / NTB
HYTTEBYGD: Sameiet Nes Sømark vil ikke at det skal lages langrennsløyper på grunnen de eier, etter at Nesbyen kommune har sagt ja til en ny hytteutbygging i området. Her fra Nesfjellet Alpin. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra og med høsten 2023 vil vinterdestinasjonen Nesfjellet få færre langrennsløyper.

Grunnen er at grunneierne er uenige med Nesbyen kommune, som vil gjennomføre en ny hytteutbygging i området. Dermed setter grunneierne, organisert i sameiet Nes Sømark, foten ned.

Det skriver avisa Hallingdølen.

- Dramatisk endring

Økt belastning og ferdsel av fjellområdet skal være grunnen til løypenekten.

I 2020 ble Nesbyen kåret til «årets hyttekommune» av Norsk Hyttelag. En av skiløypene som blir rammet er «Den gule runden», som ble kåret til Norges beste skiløype av Dagbladet og Finansavisen i 2010.

- Blant annet må «Den gule runden» fra Nystølen legges om. Det blir en dramatisk endring av turtilbudet, sier Jørgen Haraldseth, som er en av dem som står bak hytteutbyggingen, til avisa.

Bekymret

Han mener rundt 1500 hytteeiere og mellom 4000 og 5000 hyttefolk rammes av løypenekten.

Sameiet Nes Sømark kritiserer også kommunen for å ikke ivareta natur og dyreliv. De mener det har vært en nedgang i dyraktivitet den siste tida, og er bekymret for villreinen i området.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.