Nesbyen:

Løypenekt i hyttekommune:
- Dramatisk endring

Mellom 4000 og 5000 hyttefolk vil bli rammet.

HYTTEBYGD: Sameiet Nes Sømark vil ikke at det skal lages langrennsløyper på grunnen de eier, etter at Nesbyen kommune har sagt ja til en ny hytteutbygging i området. Her fra Nesfjellet Alpin. Foto: Lise Åserud / NTB
HYTTEBYGD: Sameiet Nes Sømark vil ikke at det skal lages langrennsløyper på grunnen de eier, etter at Nesbyen kommune har sagt ja til en ny hytteutbygging i området. Her fra Nesfjellet Alpin. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra og med høsten 2023 vil vinterdestinasjonen Nesfjellet få færre langrennsløyper.

Grunnen er at grunneierne er uenige med Nesbyen kommune, som vil gjennomføre en ny hytteutbygging i området. Dermed setter grunneierne, organisert i sameiet Nes Sømark, foten ned.

Det skriver avisa Hallingdølen.

STANGET I VEI: Ved skianlegget Rosa Khutor i Russland dukket en okse plutselig opp blant ski- og brettkjørerne i løypa. Reporter: Christina H. Korneliussen. Video: Telegram / Mash Vis mer

- Dramatisk endring

Økt belastning og ferdsel av fjellområdet skal være grunnen til løypenekten.

I 2020 ble Nesbyen kåret til «årets hyttekommune» av Norsk Hyttelag. En av skiløypene som blir rammet er «Den gule runden», som ble kåret til Norges beste skiløype av Dagbladet og Finansavisen i 2010.

- Blant annet må «Den gule runden» fra Nystølen legges om. Det blir en dramatisk endring av turtilbudet, sier Jørgen Haraldseth, som er en av dem som står bak hytteutbyggingen, til avisa.

Bekymret

Han mener rundt 1500 hytteeiere og mellom 4000 og 5000 hyttefolk rammes av løypenekten.

Sameiet Nes Sømark kritiserer også kommunen for å ikke ivareta natur og dyreliv. De mener det har vært en nedgang i dyraktivitet den siste tida, og er bekymret for villreinen i området.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer