- Luftfarten rakner

- Resultatet kan bli at de eksisterende selskapene som allerede er skadeskutt blør i hjel, og at norsk infrastruktur i luften går med i dragsuget, advarer Norsk Flygerforbund.

PÅ BAKKEN: LO er bekymret for konsekvensene av coronapandemien, og mener regjeringen er «skuffende defensiv». Foto: Gorm Kallestad / NTB
PÅ BAKKEN: LO er bekymret for konsekvensene av coronapandemien, og mener regjeringen er «skuffende defensiv». Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LO-forbundet Norsk Flygerforbund ber regjeringen iverksette tiltak som ikke åpner for at «useriøse aktører får et større fotfeste i det norske markedet».

Skuffende defensiv

- Regjeringen er skuffende defensiv når den sier at statens mål er å sikre et minimumstilbud av flytjenester. Det ser ikke ut som om regjeringen har tatt innover seg at et minimumstilbud vil ramme folk flest, næringsliv og distriktene svært hardt. Regjeringens hovedmålsetting må være å sikre kritisk nasjonal infrastruktur, og at det skal finnes en luftfart i Norge etter krisen, sier leder i Norsk Flygerforbund, Yngve Carlsen, i en pressemelding.

- Det kan synes som at regjeringen mener at så lenge det er konkurranse er det ikke så nøye med hvilke flyselskaper som betjener det norske markedet, legger han til.

Bekymret

Pressemeldingen kommer etter at regjeringen mandag sa nei til utvidet pengestøtte til Norwegian.

Carlsen mener luftfarten er i ferd med å rakne, og at Wizz Airs etablering i det norske markedet er det første eksempelet på dette.

- Resultatet kan bli at de eksisterende selskapene som allerede er skadeskutt blør i hjel, og at norsk infrastruktur i luften går med i dragsuget. Regjeringen må derfor hurtig iverksette tiltak som ikke åpner for at useriøse aktører får et større fotfeste i det norske markedet, sier Carlsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer