Lufthansa med gigantkutt

Sløyfer nær 50 prosent av alle flyvninger.

FLYKONSEKVENSER: Lufthansa innstiller en rekke ruter som følge av virusfrykt og karantenebestemmelser. Foto: NTB Scanpix
FLYKONSEKVENSER: Lufthansa innstiller en rekke ruter som følge av virusfrykt og karantenebestemmelser. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De kommende ukene skal Lufthansa kutte nær 50 prosent av alle flyvninger. Det opplyser selskapet i en pressemelding fredag.

Det var DN som først omtalte saken.

«De siste dagene har Lufthansa-gruppen blitt utsatt for drastiske fall i bestillinger på grunn av spredningen av COVID-19-viruset. Nå er alle trafikkområder berørt», heter det i kunngjøringa.

Selskapet har tidligere varslet et potensielt kutt på 25 prosent av avgangene på grunn av utbruddet av coronaviruset. Nå viser det seg at situasjonen er langt verre - der flyvningene blir redusert med nær 50 prosent.

«Det er mer enn vi tidligere hadde regnet med», skriver selskapet.

Parkerte fly

Lufthansas kunngjøring kommer tre dager etter at selskapet opplyste at 150 av deres rundt 750 fly inntil videre er parkert.

- Vi justerer planene våre dynamisk i forhold til de ekstraordinære omstendighetene, forklarte en talsperson til Reuters.

Lufthansa har blant annet innstilt alle ruter til Kina fram til 24. april og til Iran fra til 30. april og har også kuttet kraftig i rutetilbudet til virusrammede land som Sør-Korea og Italia.

Det er derimot ikke bare Lufthansa som rammes. Coronaviruset har så langt hatt en enorm effekt på flytrafikken.

Norwegian har til sammen kansellert 22 flygninger mellom Europa og USA fra 28. mars til 5. mai. SAS har på sin side stanser alle flyvninger til Milano, Bologna, Venezia og Torino fram til 16. mars.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer