Lufthansa med gigantkutt

Sløyfer nær 50 prosent av alle flyvninger.

FLYKONSEKVENSER: Lufthansa innstiller en rekke ruter som følge av virusfrykt og karantenebestemmelser. Foto: NTB Scanpix
FLYKONSEKVENSER: Lufthansa innstiller en rekke ruter som følge av virusfrykt og karantenebestemmelser. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De kommende ukene skal Lufthansa kutte nær 50 prosent av alle flyvninger. Det opplyser selskapet i en pressemelding fredag.

Det var DN som først omtalte saken.

«De siste dagene har Lufthansa-gruppen blitt utsatt for drastiske fall i bestillinger på grunn av spredningen av COVID-19-viruset. Nå er alle trafikkområder berørt», heter det i kunngjøringa.

Selskapet har tidligere varslet et potensielt kutt på 25 prosent av avgangene på grunn av utbruddet av coronaviruset. Nå viser det seg at situasjonen er langt verre - der flyvningene blir redusert med nær 50 prosent.

«Det er mer enn vi tidligere hadde regnet med», skriver selskapet.

Parkerte fly

Lufthansas kunngjøring kommer tre dager etter at selskapet opplyste at 150 av deres rundt 750 fly inntil videre er parkert.

- Vi justerer planene våre dynamisk i forhold til de ekstraordinære omstendighetene, forklarte en talsperson til Reuters.

Lufthansa har blant annet innstilt alle ruter til Kina fram til 24. april og til Iran fra til 30. april og har også kuttet kraftig i rutetilbudet til virusrammede land som Sør-Korea og Italia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer