Lufthansa setter 150 fly på bakken

Tar nye grep som følge av coronaviruset.

SETTES PÅ BAKKEN: Lufthansa setter en rekke fly på bakken. Foto: PASCAL PAVANI / AFP / NTB Scanpix
SETTES PÅ BAKKEN: Lufthansa setter en rekke fly på bakken. Foto: PASCAL PAVANI / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lufthansa setter 150 av sine 770 fly på bakken som følge av coronavirus-utbruddet.

Det bekrefter flyselskapet overfor Reuters.

- Vi justerer planene våre dynamisk i forhold til de ekstraordinære omstendighetene, sier en talsperson til Reuters.

25 av de 150 flyene som settes på bakken er langdistansefly.

Innstiller til Kina

Lufthansa eier blant annet selskapene Swiss, Brussels Airlines og Austrian Airlines. Allerede fredag uttalte selskapet at det kunne komme til å kutte 25 prosent av avgangene i de kommende ukene på grunn av utbruddet av coronaviruset.

Lufthansa har også innstilt avganger til Kina til 24. april og til Teheran til 30. april. I tillegg vil det blir kjørt færre avganger til Nord-Italia, hvor det er spredning av viruset.

Lufthansa er ikke de eneste som kutter i tilbudet som følge av virusutbruddet. SAS varslet i går at de kutter ruter til Nord-Italia, og at selskapet vurderer permitteringer.

SAS-stopp til Nord-Italia

På formiddagen i går opplyste SAS at de fortsatt skulle fly til Nord-Italia, men med færre avganger. Men seinere på dagen varslet selskapet at det stanser alle flygninger til Milano, Bologna, Venezia og Torino fram til 16. mars. Norwegian flyr foreløpig som normalt.

Italia er det landet som er hardest rammet av viruset i Europa, med over 2.000 smittede og over 50 døde, og de aller fleste smittetilfellene er i den nordlige delen av landet, skriver NTB.

I Norge er 48 personer i skrivende stund smittet av coronaviruset, 14 av disse i Oslo.

SAS opplyste i en pressemelding i går at det kan bli rutekutt på strekninger i Europa og i Skandinavia de kommende to månedene.

I første omgang skal flyselskapet ta ned kostnadene til drivstoff, flyplassavgifter og andre utgifter. I tillegg vil det bli kuttet i administrative kostnader, personalkostnader, markedsføring og kampanjer.

Det vil dessuten bli vurdert permitteringer, tidlig pensjon og andre grep.

- Kan bli dramatisk

Næringslivet begynner for alvor å merke effektene av coronaviruset og tiltakene som kommer i kjølvannet av spredningen.

Som Børsen skrev i går slår nå NHO Reiseliv alarm og frykter både permitteringer og konkurser som følge av mindre reiseaktivitet. Ifølge bransjeorganisasjonen er det nå bare et spørsmål om tid før varslene om permitteringer kommer.

- Dette kan bli dramatisk. Noen av våre medlemsbedrifter har begynt å drøfte permitteringer og varsler om det, sier Magne Kristensen som er direktør for arbeidslivspolitikk i NHO Reiseliv til Børsen.

Allerede forrige uke omtalte Børsen hvordan turistnæringen i nord merker mindre pågang, blant annet i Lofoten.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer