Lufthansa setter 90 prosent av flyene på bakken

Tyske Lufthansa setter over 90 prosent av flyene på bakken på grunn av den pågående coronaepidemien.

FULL STANS: Lufthansa setter over 90 prosent av flyene på bakken. Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters / NTB Scanpix
FULL STANS: Lufthansa setter over 90 prosent av flyene på bakken. Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Administrerende direktør Carsten Spohr sier myndighetene kan måtte redde flyindustrien fra krisen. Han viser til at selskapet nå setter 700 av 763 fly på bakken, i første omgang fram til 19. april.

– Jo lenger krisen varer, jo mer sannsynlig er det at fremtiden for luftfaren ikke kan garanteres uten statlig støtte, sier Spohr.

Selskapets internasjonale flyginger vil nå kun gå fra Frankfurt, i tillegg til tre ganger i uken fra Zürich i Sveits.

Selskapets finanssjef Ulrik Svensson legger imidlertid til at selskapet er finansielt «godt utstyrt» til å takle corona-utfordringene med en likviditet på rundt 4,3 milliarder euro.

Selskapet har også besluttet at det ikke skal betale utbytte for 2019. Lufthansa melder i tillegg at det har samlet inn ekstra midler på rundt 600 millioner euro de siste ukene, og at det arbeides med å samle inn ytterligere.

Selskapets driftsresultat for 2019 lå på rundt 2 milliarder euro. Salgsinntektene i 2019 økte med 2,5 prosent til 36,4 milliarder euro, opp fra 35,5 milliarder euro året før. Årsresultatet falt imidlertid med 44 prosent, til 1,2 milliarder euro, ned fra 2,2 milliarder euro i 2018.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer