Luftrom i Spania ble stengt på grunn av kinesisk romrakett

Faller ukontrollert mot jorda.

AKKURAT NÅ: Dagbladet TV gir deg siste nytt Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Klokka 10.40 viser flyovervåkingssider at luftrommet er i ferd med å åpnes igjen. Avisa Principal melder at flytrafikken går som normalt igjen.

Luftrommet over de spanske byene Barcelona, Tarragona, Reus og Ibiza ble i 10.15-tida stengt. Årsaken er at den kinesiske bæreraketten «Long March 5B» er på vei inn i atmosfæren på en ukontrollert måte, melder den spanske kanalen RTVE.

Flyovervåkingssider viste tomt luftrom over store deler av Spania.

  • Er du rammet? Tips oss på 2400@db.no

«Romsøppel»

Den kinesiske bæreraketten har fraktet en modul ut til romstasjonen Tiangong, og rutinemessig blitt koblet fra. Vanligvis faller disse ned igjen i atmosfæren på en kontrollert måte, slik at de enten brenner opp eller faller ned på et forhåndsbestemt sted, men i dette tilfellet har altså noe gått galt.

Bæreraketten, som nå klassifiseres som «romsøppel», veier over 21 tonn og ble skutt opp 31. oktober, ifølge Space.com. Den ble onsdag fotografert av en australsk satellitt på sin sakte ferd tilbake til jorda.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer