Caroline Ellison

Luftslottet imploderte - har gått under jorda

Gründer Sam Bankman-Fried har stått i stormen de siste ukene, men det har også vært én kvinne som har vært sentral. Selv har hun gått under jorda.

SKYGGEDAME: Caroline Ellison har trukket i trådene bak kulissene i den omfattende kryptokatastrofen. Foto: Twitter / @carolinecapital
SKYGGEDAME: Caroline Ellison har trukket i trådene bak kulissene i den omfattende kryptokatastrofen. Foto: Twitter / @carolinecapital Vis mer
Publisert

Det har gått alt annet en strålende i kryptomarkedet den siste måneden. Det brutale fallet til gigantbørsen FTX har slått sprekker i kryptosfæren.

Selskapet, startet av Sam Bankman-Fried (30), er under etterforskning av amerikanske myndigheter, samtidig som det pepres med søksmål.

Og det er nettopp Bankman-Fried, i miljøet best kjent under initialene «SBF», som er svalestupets ansikt utad. Men bak ham har det også vært flere personer som skal ha vært sentrale i kollapsen, blant dem Caroline Ellison (28).

Under radaren

Som administrerende direktør i Alameda Research, vekslingstjenesten til SBF, skal hun ha vært sentral i den mye omstridte overføringen av FTX-kundenes midler til selskapet.

Ifølge kryptonettstedet CoinDesk skal Ellison ha vært i et av-og-på-forhold til SBF. Både presse og andre har kastet seg over hennes sosiale medier for å finne ut av hvem hun er. Samtidig har hennes tilstedeværelse på Internett blitt visket stadig mer ut.

Ellison beskrives som et sylskarpt mattegeni som var besatt av Harry Potter-universet, ifølge Forbes. Hun vokste opp i Boston og var professorbarn. Faren, Glenn Ellison, leder avdelingen for økonomi ved prestisjetunge Massachusetts Institute of Technology (MIT), der moren er seniorforeleser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer