Luksus-restauranten Re-Naa hardt ut mot Equinor

- Luksus-restaurant svartelistet

En Equinor-avbestilling på luksusrestauranten Re-Naa i Stavanger har fått et harmdirrende etterspill.

STJERNE-SMELL: I 2020 fikk Torill Renaas og kokk og ektemann Svein Erik Renaas restaurant Re-Naa i Stavanger tildelt to stjerner i Michelin-guiden. Nå har Torill havnet i klammeri med Equinor. Foto: Ole Martin Wold / NTB
STJERNE-SMELL: I 2020 fikk Torill Renaas og kokk og ektemann Svein Erik Renaas restaurant Re-Naa i Stavanger tildelt to stjerner i Michelin-guiden. Nå har Torill havnet i klammeri med Equinor. Foto: Ole Martin Wold / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torill Renaa ved Stavanger-restauranten Re-Naa føler seg ekskludert etter at et Equinor-besøk ble kansellert, skriver Stavanger Aftenblad.

Avisa har selv ikke sett kanselleringen - som skal ha vært med én dags varsel - men har fått Torill Renaas versjon av hva som var grunnen:

BOIKOTT: Miljøforkjemper Gunhild Stordalen sier hun blir forbanna når hun ser hva som er på restaurant-menyen. Video: Instagram/gunhild_stordalen og NTB/Scanpix. Reporter: Magnus Paus. Vis mer

At Re-Naa var «for fin», og at det ikke «tok seg ut» om de ansatte ble påspandert en middag på restauranten, som har to stjerner i den prestisjefylte Michelin-rangeringen.

– At en av de største næringslivsaktørene i regionen sender signaler om at forretningsbransjen ikke kan gå til Re-Naa, er mildt sagt opprørende, sier Renaa til Aftenbladet.

Til NRK sier hun at de er «svartelistet» av Equinor.

- Skader Re-Naa

I et Facebook-innlegg forklarer hun hva som gjør henne så forbannet.

«I en region med få innbyggere, derav et lite kundegrunnlag er forretningsmarkedet et enormt viktig marked, dere, Equinor er en enormt viktig kunde og nå skader dere Re-Naa», skriver hun.

VANTRO: Da restaurant Re-Naa i 2020 fikk tildelt to stjerner i Michelin-guiden, tok Torill Renaa seg til ansiktet i gledesstrålende vantro. Nå er det noe ganske annet hun strever med å forstå. Foto: Ole Martin Wold / NTB
VANTRO: Da restaurant Re-Naa i 2020 fikk tildelt to stjerner i Michelin-guiden, tok Torill Renaa seg til ansiktet i gledesstrålende vantro. Nå er det noe ganske annet hun strever med å forstå. Foto: Ole Martin Wold / NTB Vis mer

Renaa peker på det hun mener er et stort paradoks:

Hun skriver at Re-Naa brukes i markedsføringen av Stavanger, og dermed gjør Stavanger-baserte Equinor mer attraktiv som arbeidsgiver.

Så kliner hun til, med et rødt SOS-skilt i Facebook-meldingen:

- Men å bruke Re-Naa, slik at vi kan eksistere, slik at vi kan fortsette å levere på et internasjonalt nivå, det skal man ikke?, spør hun retorisk.

Equinors forklaring

Nå har saken fått et etterspill i flere medier, og Equinor har kommet med sin versjon av hva som skjedde da et bord ble kansellert ved luksus-restauranten.

– Vi antar at det dreier seg om et tilfelle hvor et par Equinor-ansatte var invitert på restaurantbesøk med en samarbeidspartner, leverandør eller liknende. Det var ikke Equinor som hadde bestilt bordet, sier pressetalsperson i Equinor Ellen Maria Skjelsbæk til NRK.

Equinor opplyser at de ikke har en policy om at det ikke er lov å spise på Re-Naa eller andre restauranter. Derimot sier reglene at de ansatte ikke kan ta imot gaver av «høy verdi».

Menyen «En smak av Re-Naa» koster 3600 kr0ner, mens deres billigste vinpakke ligger på 2200 kroner.

- Ekskluderer en aktør

Hva som ligger i uttrykket «høy verdi», har ikke Aftenbladet fått en presis angivelse av.

- Forretningsmiddager skal ha et klart forretningsmessig innhold, og det oppfordres til måtehold når det gjelder kostnad, skriver Skjelsbæk til avisa.

Den forklaringen kjøper ikke Torill Renaa uten videre.

- Problemet er begrunnelsen. Equinor ser ikke det store bildet. Det er viktig at en aktør som Equinor er med og bygger opp om spydspisser. Jeg forstår at de er engstelige for imaget sitt, men her ekskluderer de en aktør, sier hun til Stavanger Aftenblad.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer