Luksushotell ble corona-festning

Mystisk virus truer og omringer vinterperle i Sveits.

AVSPERRET OG BEVOKTET: Siden mandag har Grand Hotel Kempinski i St. Moritz vært corona-isolat for ansatte og gjester. Foto: Giancarlo Cattaneo, Keystone/AP/NTB
AVSPERRET OG BEVOKTET: Siden mandag har Grand Hotel Kempinski i St. Moritz vært corona-isolat for ansatte og gjester. Foto: Giancarlo Cattaneo, Keystone/AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De samlede smittetallene i Sveits har gått ned med 26 prosent de siste sju dagene.

Men i like stor grad som denne trenden gir lysglimt i corona-situasjonen, er det en fersk og eksploderende utvikling som skaper uro.

Smitteøkningen fra muterte coronavirus skyter i været, og de siste dagene spesielt fra en ny variant som de sveitsiske helsemyndighetene BAG ennå ikke kan identifisere.

Fra sist mandag og ut hele februar er de nasjonale smittevernreglene i Sveits strammet opp. Sveitsiske medier kaller det lockdown - nedstengning.

Ukjent fiende

Onsdagens offisielle smittetall fra døgnet før viser økning fra den hurtigsmittende og delvis ukjente fienden.

2727 nye registrerte smittede onsdag. er tallet gjengitt i avisa Tages Anzieger.

Av disse er 479 tilfeller analysert til såkalte muterte virus: 281 Storbritannia-virus (B1.1.9), 12 Sør-Afrika-virus (B1.351) og 186 av ukjent mutasjon og opphav.

Torsdag er totalen med nysmittede personer i Sveits gått ned til 2195. Men smitten fra muterte corona-virus fortsetter. Fra onsdag til torsdag økte den gruppen fra 479 til 582 - mer enn hver fjerde person.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.