Luksushotell ble corona-festning

Mystisk virus truer og omringer vinterperle i Sveits.

AVSPERRET OG BEVOKTET: Siden mandag har Grand Hotel Kempinski i St. Moritz vært corona-isolat for ansatte og gjester. Foto: Giancarlo Cattaneo, Keystone/AP/NTB
AVSPERRET OG BEVOKTET: Siden mandag har Grand Hotel Kempinski i St. Moritz vært corona-isolat for ansatte og gjester. Foto: Giancarlo Cattaneo, Keystone/AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De samlede smittetallene i Sveits har gått ned med 26 prosent de siste sju dagene.

Men i like stor grad som denne trenden gir lysglimt i corona-situasjonen, er det en fersk og eksploderende utvikling som skaper uro.

Smitteøkningen fra muterte coronavirus skyter i været, og de siste dagene spesielt fra en ny variant som de sveitsiske helsemyndighetene BAG ennå ikke kan identifisere.

Fra sist mandag og ut hele februar er de nasjonale smittevernreglene i Sveits strammet opp. Sveitsiske medier kaller det lockdown - nedstengning.

Ukjent fiende

Onsdagens offisielle smittetall fra døgnet før viser økning fra den hurtigsmittende og delvis ukjente fienden.

2727 nye registrerte smittede onsdag. er tallet gjengitt i avisa Tages Anzieger.

Av disse er 479 tilfeller analysert til såkalte muterte virus: 281 Storbritannia-virus (B1.1.9), 12 Sør-Afrika-virus (B1.351) og 186 av ukjent mutasjon og opphav.

Torsdag er totalen med nysmittede personer i Sveits gått ned til 2195. Men smitten fra muterte corona-virus fortsetter. Fra onsdag til torsdag økte den gruppen fra 479 til 582 - mer enn hver fjerde person.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer