Luksushotell blør penger

Petter Stordalens nye luksushotell i Danmark, Villa Copenhagen, går nok et år med millionunderskudd. «Utilfredsstillende,» skriver ledelsen.

STORT UNDERSKUDD: For andre driftsår på rad går Petter Stordalens milliardsatsning Villa Copenhagen med underskudd. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
STORT UNDERSKUDD: For andre driftsår på rad går Petter Stordalens milliardsatsning Villa Copenhagen med underskudd. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Midt under coronapandemien i 2020 åpnet dørene til Petter Stordalens storsatsning Villa Copenhagen. Det danske luksushotellet har imidlertid fått en hard start.

Nylig ble årsrapporten for 2021 publisert. Regnskapstallene viser at hotellet gikk med et dundrende underskudd på over 20 millioner norske kroner.

«Ledelsen anser årets negative resultat som utilfredsstillende», står det i rapporten.

- Helt vanlig

I 2020, da reiselivet i stor grad var preget av coronarestriksjoner, endte det nyåpnede hotellet med et underskudd på nesten 70 millioner norske kroner. Fjorårets underskudd på 20 millioner er dermed noe mindre.

- Det er helt vanlig at nyåpnede hoteller går med underskudd de første årene, sier administrerende direktør i Nordic Choice Hotels, Torgeir Silseth, til Børsen.

Han poengterer også at hotellets to første driftsår har vært preget av ekstreme tider.

- Når markedet nå går mot mer normale tider, har vi stor tro på at det på sikt også vil kunne levere økonomisk, sier Silseth.

Ventes videre underskudd

Likevel går det fram i årsrapporten at det er forventet at hotellet går med underskudd også i 2022. Dette skyldes at selskapet har tapt sin egenkapital og er avhengig av finansiering fra moderselskapet, Strawberry Hospitality Group AS.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.