Luksushotell blør penger

Petter Stordalens nye luksushotell i Danmark, Villa Copenhagen, går nok et år med millionunderskudd. «Utilfredsstillende,» skriver ledelsen.

STORT UNDERSKUDD: For andre driftsår på rad går Petter Stordalens milliardsatsning Villa Copenhagen med underskudd. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
STORT UNDERSKUDD: For andre driftsår på rad går Petter Stordalens milliardsatsning Villa Copenhagen med underskudd. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Midt under coronapandemien i 2020 åpnet dørene til Petter Stordalens storsatsning Villa Copenhagen. Det danske luksushotellet har imidlertid fått en hard start.

Nylig ble årsrapporten for 2021 publisert. Regnskapstallene viser at hotellet gikk med et dundrende underskudd på over 20 millioner norske kroner.

«Ledelsen anser årets negative resultat som utilfredsstillende», står det i rapporten.

- Helt vanlig

I 2020, da reiselivet i stor grad var preget av coronarestriksjoner, endte det nyåpnede hotellet med et underskudd på nesten 70 millioner norske kroner. Fjorårets underskudd på 20 millioner er dermed noe mindre.

- Det er helt vanlig at nyåpnede hoteller går med underskudd de første årene, sier administrerende direktør i Nordic Choice Hotels, Torgeir Silseth, til Børsen.

Han poengterer også at hotellets to første driftsår har vært preget av ekstreme tider.

- Når markedet nå går mot mer normale tider, har vi stor tro på at det på sikt også vil kunne levere økonomisk, sier Silseth.

Ventes videre underskudd

Likevel går det fram i årsrapporten at det er forventet at hotellet går med underskudd også i 2022. Dette skyldes at selskapet har tapt sin egenkapital og er avhengig av finansiering fra moderselskapet, Strawberry Hospitality Group AS.

På sin side mener Silseth at hotellet er en suksess.

- Våre prognoser viser at hotellet vil passere en omsetning på 300 millioner kroner allerede i år og ligger an til et positivt resultat, sier han.

Petter Stordalen kjøpte hotellet i 2017 for en sum på 750 millioner danske kroner. Ifølge Kapital ble Villa Copenhagen regnet for å være Skandinavias dyreste hotellprosjekt, og skal ha hatt en samlet prislapp på 2,2 milliarder norske kroner.

Derimot vil det danske luksushotellet snart passeres på prislista av Stordalens nyinvestering Sommero, som åpnes 1. september.

Det forteller Silseth til Børsen.

Hotellmogulen og samarbeidspartnerne Varnerfamilien og Aspelin Ramm har angivelig punget ut over 2,5 milliarder for hotellet. Ifølge DN skal hvert av de 242 hotellrommene ha passert en stykkpris på 10 millioner kroner i renovasjon.

Administrerende direktør i Nordic Choice Hotels, Torgeir Silseth, sier at de heller ikke der tror på lønnsomhet de første årene.

- Investeringer handler også om å tilby opplevelser, og der har Villa Copenhagen allerede lykkes, og Sommerro vil gjøre det samme, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer