Luksushotell stengt etter flammeinferno

De voldsomme brannene på Rhodos fører til store skader på hoteller.

FØR: Slik så Lindos Imperial ut før flammene slikte området rundt hotellet. Foto: Lindos Imperial
FØR: Slik så Lindos Imperial ut før flammene slikte området rundt hotellet. Foto: Lindos Imperial Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Brannene på Rhodos har torsdag rast i halvannen uke. I løpet av helga ble over 20 000 mennesker evakuert. Alt dette skjer samtidig som øya rammes av en tredje hetebølge, med temperaturer over 40 grader, samtidig som det blåser kraftig.

Samtidig som brannene pågår viser bilder fra nyhetsbyråer og turister det som er igjen av områder som har vært rammet av de voldsomme flammene.

Store skader

Luksushotell Lindos Imperial, som har fem stjerner, er kraftig rammet av brannen. Videobilder fra den svenske turisten Sarkawt viser et helt avsvidd bassengområde.

- Det er et veldig populært hotell. Det er ganske stort og det er et av de beste hotellene på Rhodos, sier Sarkawt til Expressen.

Han har lastet opp en video på TikTok, som viser hotellet før og etter brannen. Det er store skader i området rundt hotellet, men selve hotellbygningen skal fremdeles stå.

Da brannen brøt ut samlet hotellet sine gjester på stranda. Derfra ble de kjørt til et hjelpesenter i en idrettshall der folk ble tilbud hjelp.

Sarkwat og hans familie ble riktignok tilbudt rom på et annet hotell ikke lenge etter, fordi de har fire barn.

«Oppbrent»

Hotellområdet til Lindos Imperial, som altså er sterkt rammet av brannen, var det gourmetrestauranter, tennisbaner, en fotballbane, flere strandvolleyballbaner og et spa.

STORE KONTRASTER: Mannen Expressen har snakket med viser fram før- og etterbilder på Tiktok. Fotomontasje: Expressen
STORE KONTRASTER: Mannen Expressen har snakket med viser fram før- og etterbilder på Tiktok. Fotomontasje: Expressen Vis mer

Sarkwat dro tilbake til hotellet onsdag for å hente familiens bagasje. Han beskriver området rundt hotellet som «oppbrent».

- Hele resepsjonen er full av bagasje som har blitt etterlatt. Biler og motorsykler står oppbrent, sier Sarkwat, og legger til:

- Det er en veldig vanskelig situasjon vi har havnet i - veldig ubehagelig. Det var ikke noe morsomt å bli vitne til i ferien.

Åpner igjen

I helga skrev hotellet på sin Facebook-side at de er stengt inntil videre som følge av de voldsomme skogbrannene.

Likevel går det allerede nå mot en gjenåpning av hotellet. Onsdag skrev hotellet på Facebook at de åpner dørene igjen 1. august.

Brannene har rammet Rhodos hardt. His, hoteller og restauranter har brent ned, og store utmarksområder har blitt svidd av, skriver NTB.

Onsdag meldte greske myndigheter at skogbrannene, som herjer i flere områder av landet, har avtatt og er under kontroll, men brannfaren er fremdeles meget høy.

Det er også en frykt hos myndighetene at brannene kommer til å skade den greske turistnæringen hardt, og skremme bort turistene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer