Luksushotell stengt etter flammeinferno

De voldsomme brannene på Rhodos fører til store skader på hoteller.

FØR: Slik så Lindos Imperial ut før flammene slikte området rundt hotellet. Foto: Lindos Imperial
FØR: Slik så Lindos Imperial ut før flammene slikte området rundt hotellet. Foto: Lindos Imperial Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Brannene på Rhodos har torsdag rast i halvannen uke. I løpet av helga ble over 20 000 mennesker evakuert. Alt dette skjer samtidig som øya rammes av en tredje hetebølge, med temperaturer over 40 grader, samtidig som det blåser kraftig.

Samtidig som brannene pågår viser bilder fra nyhetsbyråer og turister det som er igjen av områder som har vært rammet av de voldsomme flammene.

Store skader

Luksushotell Lindos Imperial, som har fem stjerner, er kraftig rammet av brannen. Videobilder fra den svenske turisten Sarkawt viser et helt avsvidd bassengområde.

- Det er et veldig populært hotell. Det er ganske stort og det er et av de beste hotellene på Rhodos, sier Sarkawt til Expressen.

Han har lastet opp en video på TikTok, som viser hotellet før og etter brannen. Det er store skader i området rundt hotellet, men selve hotellbygningen skal fremdeles stå.

Da brannen brøt ut samlet hotellet sine gjester på stranda. Derfra ble de kjørt til et hjelpesenter i en idrettshall der folk ble tilbud hjelp.

Sarkwat og hans familie ble riktignok tilbudt rom på et annet hotell ikke lenge etter, fordi de har fire barn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.