Luksushytte solgt for svimlende sum

Eksplosjon i hyttemarkedet under corona. - All time high, sier DNB Eiendom.

VILL PRIS: Denne 84-kvadratmeter store hytta på Hafjell ble solgt for 7 500 000 kroner, hele 800 000 kroner over takst. Foto: DNB Eiendom.
VILL PRIS: Denne 84-kvadratmeter store hytta på Hafjell ble solgt for 7 500 000 kroner, hele 800 000 kroner over takst. Foto: DNB Eiendom. Vis mer
Publisert

- Det har jo vært et helt fantastisk år, både når det gjelder volum og priser, sier Tone Krange i DNB Eiendom til Børsen.

Torsdag kom banken sin årsrapport om hyttemarkedet 2020.

Rundt nedstengningen i mars så det først bekmørkt ut for hyttemarkedet.

Så eksploderte det.

- Da det først løste seg, smalt det til! Alt fikk fart på én gang. Salget av sjøhytter, fjellhytter, og de som ligger nær alpindestinasjonene. Det var svært overraskende.

«Billighytte»-markedet tømt

Salget av innlandshytter har også eksplodert det siste året. Disse blir gjerne kalt «billighytter», fordi de har en relativt overkommelig pris for vanlige folk. Prisen på mange av disse er gjerne rundt millionen, ifølge Krange.

- Fra og med midten av 2020 ble markedet tømt for disse hyttene. Det er uvanlig!

Krange sier boomen skyldes coronarestriksjonene.

- At vi ikke kan reise til utlandet, og at vi er dritlei av hjemmekontor, gjør at jeg tror mange tenker: nå trenger jeg en forandring.

Halvannen million over

For å illustrere den eksepsjonelle interessen, viser DNB Eiendom til blant andre tre eksempler på Hafjell-hytter de har solgt i 2020.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer