Luksusmarkedet koker: Rikinger må vente

Det jobbes på spreng for å få produsert nok gigantiske luksusfartøy til de rikeste.

SUPERYACHT: Stadig flere ønsker å kjøpe seg superyachter, som defineres som yachter på 24 meter eller lengre. Foto: Splash News / NTB
SUPERYACHT: Stadig flere ønsker å kjøpe seg superyachter, som defineres som yachter på 24 meter eller lengre. Foto: Splash News / NTB Vis mer
Publisert

Etterspørselen etter luksuriøse sjøfartøy har skutt i været den siste tida. Stadig flere ønsker å skaffe seg en såkalt superyacht, definert som yachter på 24,4 meter (80 fot) eller lengre.

Antall superyachter under bygging eller i bestilling over hele verden har satt ny rekord, viser tall fra den siste utgaven av Boat Internationals Global Order Book.

Rekord

Det er planlagt å bygge 1024 superyachter i 2022 - en økning på 25 prosent fra i fjor.

Totalt 40 kilometer med superyachter skal bygges, sjøsettes og leveres mellom i dag og 2026.

- Covid har fått folk til å sette seg ned og revurdere livene sine, sier toppsjef i yachtselskapet Burgess, Jonathan Beckett, til CNBC.

- Hvorfor vente?

Beckett peker på at mange av de rikeste har fått bedre råd i løpet av pandemien. Dette, kombinert med en økende bekymring for folkehelsa, mener han er årsakene til den høye etterspørselen.

- Mange av våre kunder har nok følt seg uovervinnelige og trygge. Pandemien har trolig fått folk til å føle seg mer sårbare. Så de spør seg: «Hvorfor vente fem til ti år med å kjøpe en yacht og kose meg med familien, når jeg kan gjøre det allerede i dag?»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer