Luksusmarkedet koker: Rikinger må vente

Det jobbes på spreng for å få produsert nok gigantiske luksusfartøy til de rikeste.

SUPERYACHT: Stadig flere ønsker å kjøpe seg superyachter, som defineres som yachter på 24 meter eller lengre. Foto: Splash News / NTB
SUPERYACHT: Stadig flere ønsker å kjøpe seg superyachter, som defineres som yachter på 24 meter eller lengre. Foto: Splash News / NTB Vis mer
Publisert

Etterspørselen etter luksuriøse sjøfartøy har skutt i været den siste tida. Stadig flere ønsker å skaffe seg en såkalt superyacht, definert som yachter på 24,4 meter (80 fot) eller lengre.

Antall superyachter under bygging eller i bestilling over hele verden har satt ny rekord, viser tall fra den siste utgaven av Boat Internationals Global Order Book.

Rekord

Det er planlagt å bygge 1024 superyachter i 2022 - en økning på 25 prosent fra i fjor.

Totalt 40 kilometer med superyachter skal bygges, sjøsettes og leveres mellom i dag og 2026.

- Covid har fått folk til å sette seg ned og revurdere livene sine, sier toppsjef i yachtselskapet Burgess, Jonathan Beckett, til CNBC.

- Hvorfor vente?

Beckett peker på at mange av de rikeste har fått bedre råd i løpet av pandemien. Dette, kombinert med en økende bekymring for folkehelsa, mener han er årsakene til den høye etterspørselen.

- Mange av våre kunder har nok følt seg uovervinnelige og trygge. Pandemien har trolig fått folk til å føle seg mer sårbare. Så de spør seg: «Hvorfor vente fem til ti år med å kjøpe en yacht og kose meg med familien, når jeg kan gjøre det allerede i dag?»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.