Luksusboliger:

Luksusmarkedet skrumper inn: - Varer nok

Det er ikke like mye fart i markedet for luksusboliger lenger, ifølge Grethe Wittenberg Meier i Privatmegleren. - Ekstreme utgifter.

SEIGT: Markedet for luksusboliger, her illustrert ved et av landets dyreste nabolag på Nesøya utenfor Oslo, er mye mer selektivt enn tidligere, ifølge meglertopp. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SEIGT: Markedet for luksusboliger, her illustrert ved et av landets dyreste nabolag på Nesøya utenfor Oslo, er mye mer selektivt enn tidligere, ifølge meglertopp. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

Markedet for luksusboliger går seigt om dagen, og det kan det fortsette å gjøre, ifølge administrerende direktør for Privatmegleren Grethe Wittenberg Meier.

- Markedet er mye mer selektivt enn det har vært tidligere, sier hun til Børsen.

- Uforutsigbart

Tirsdag kunne Børsen fortelle om en av disse boligene, som ikke har blitt solgt, til tross for store priskutt.

- Dette varer nok fram til vi får mer forutsigbarhet, hevder Wittenberg Meier.

Fenomenet er ikke unikt for Norge. Ifølge The Wall Street Journal er luksusboligmarkedet i ferd med å skrumpe inn. I den nye virkeligheten amerikanske eiendomsmeglere må forholde seg til, er det verken nok kjøpere eller selgere, ifølge avisa.

Antall salg har stupt med 24 prosent i perioden april til juni, sammenliknet med samme periode i fjor. Flere rentehopp og endringer i populasjonen etter pandemien får skylden.

Wittenberg Meier mener imidlertid at den høye renta ikke nødvendigvis har skylden i det seige markedet her hjemme.

- Jeg tenker ikke så mye på inflasjon og renta, for den får vi kontroll på. Jeg tenker mer på et regjeringsskifte, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.