Luksusmegler går etter klient-blemme

Selskapet bekrefter at arbeidsforholdet er avsluttet.

OVERRASKET: Eiendomsmegler Danny Daggers valgte å kunngjøre sin avgang i meglerhuset Knight Frank på tampen av fjoråret. Nå skal bakgrunnen for valget være kjent. Foto: Instagram / Daniel Daggers
OVERRASKET: Eiendomsmegler Danny Daggers valgte å kunngjøre sin avgang i meglerhuset Knight Frank på tampen av fjoråret. Nå skal bakgrunnen for valget være kjent. Foto: Instagram / Daniel Daggers Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Forrige uke sa jeg opp min stilling som partner i Knight Frank og vil være i hagepermisjon (bedt om å holde seg borte fra jobben i oppsigelsestida, journ.anm.) i tre måneder. Akkurat nå ser jeg virkelig fram til å ha mer enn tre uker fri, noe jeg ikke har hatt siden jeg begynte å jobbe for 22 år siden.

Slik lød kunngjøringen fra den profilerte eiendomsmegleren Danny Daggers (40) i slutten av november.

40-åringen - som følges av stjernemeglere som Fredrik Eklund (42) og Josh Altman (40) - har lenge operert i det øvre sjiktet av Londons boligmarked. I sin tid som Knight Frank-partner har Daggers solgt eiendommer i hundremillionersklassen, men nå er det altså slutt.

Idet penger skifter hender i nevnte segment, vektleggerer kundebasen ofte diskresjon. Det var angivelig her det skar seg fullstendig for Daggers.

- Sikkerhetsrisiko

Financial Times har nå avdekket det som skal være årsaken til luksusmeglerens plutselig exit. 40-åringen er kjent som ivrig bruker av Instagram, hvor han overfor sine 30 000 følgere regelmessig viser fram praktfulle salgsobjekter.

Da meglerprofilen før nyttår fikk i oppdrag å selge nettopp en slik bolig, la han ut bilder av huset ut på Instagram. Ikke en ukjent metode for mange eiendomsmeglere i dag, men grepet skulle vise seg å bli skjebnesvangert.

Ifølge næringslivsavisa ble bildene offentliggjort - uten selgers tillatelse.

Klienten mente dermed at publiseringa «var en invadering av privatlivet, og at det utsatte dem for en sikkerhetsrisiko». The Times skriver at blemmen angivelig har resultert i et søksmål mot Knight Frank - uten at selskapet har kommentert dette.

Bekrefter forholdet

Det er ikke opplyst hvilken avtale som lå til grunn mellom de to partene. Dersom objektet skulle selges «off market», altså utenom det åpne markedet, ville eiendommen imidlertid blitt solgt direkte til en kjøper, uten budrunde eller annonsering.

Og i en bransje preget av tøff konkurranse, er det ingen tvil om at meglerhusene er avhengige av et godt omdømme. En talsperson i Knight Frank har overfor MailOnline bekreftet at Dagger ikke lenger kommer til å jobbe for firmaet, men avviser at 40-åringen har fått sparken.

- Knight Frank kan bekrefte at Daniel Daggers sa opp i november 2019 og at han vil forlate selskapet i februar 2020.

Etter at luksusmegleren selv varslet sin avgang i november, har han forholdt seg taus om det påståtte bråket bak lukkede dører.

Ny karrierevei

I midten av januar la Dagger derimot ut et lengre innlegg på Instagram, hvor han rettet søkelyset mot egne prestasjoner fra 2018 til 2019.

- Jeg er utrolig stolt av resultatene mine, ettersom de er basert på mitt engasjement rundt det å tilby eksepsjonelle råd og bygge langvarige forhold til alle. (...) Dette var uten tvil ett av de tøffeste åra i mitt liv, som jeg heldigvis kan se tilbake på med stor tilfredshet og kjærlighet.

Samtidig har 40-åringen gitt en indikasjon på hva som venter ham i framtida.

- Jeg har bestemt meg for at det neste tiåret blant annet vil dreie seg om å hjelpe andre med å oppnå suksess. Agenter og meglere verden over som jobber for å bli bedre og å skape et godt liv. Jeg kan ikke vente med å starte denne reisen i mars 2020, skriver han.

KJØPE?: En boligannonse i Sydney har tatt verden med storm den siste tida, og nei, det er ikke det flotte badebassenget som er årsaken. Video: LJ Hooker. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer