Luksusproblem: - Vi sliter

Utleiemarkedet for seilbåter og luksusyachter har eksplodert. For enkelte aktører skaper pågangen utfordringer.

EKSKLUSIVT: Etter to år med nedstenging, skal mange være villig til å punge ut for salte opplevelser. Princess 85 er en av luksusyachtene som har base i Oslofjorden. Foto: Luksusyachter.no
EKSKLUSIVT: Etter to år med nedstenging, skal mange være villig til å punge ut for salte opplevelser. Princess 85 er en av luksusyachtene som har base i Oslofjorden. Foto: Luksusyachter.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Her er det fullt trøkk, og vi opplever en «all-time high», sier Steinar Olsbø.

I 22 år har han drevet utleieselskapet Olsbø's Seilcharter. Selskapet tilbyr utleie av båter til ulike formål, og har spesialisert seg på opplevelser i Norge. Etter to år med pandemi og nedstenginger, er mange sultne på en luksuriøs opplevelse til sjøs.

Olsbø sier at pågangen de opplever nå, er større enn noen gang før.

- Det er nesten et luksusproblem, for vi sliter med å ha nok personell, forteller han.

- Renner inn

Båtene som leies ut, har baser i hele landet. Olsbø erfarer at mange av de som ønsker å leie båt, kommer fra utlandet. De reiser til Norge for å oppleve fjord og sjø.

- Antallet bestillinger varierer mye i forhold til været. Hvis folk kjenner at de vil ut på fjorden, renner det daglig inn nye forespørsler og bookinger, sier Olsbø.

For tida er det mange firmaer som har sommerfester, og å leie en luksusyacht for kvelden, er ikke uvanlig.

- Hva er prisen for å leie en slik båt?

- Prisen for leie varierer på hvor eksklusivt man ønsker det. Vi har det øverste sjiktet, så har vi rimeligere alternativer for de som ønsker det. Luksusbåter er jo high-end-markedet, sier Olsbø.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.