Donald Trump:

Luksusvillaen som kan hjemsøke Trump

Kan ende opp som et juridisk mareritt for den tidligere presidenten.

LUKSUSVILLA: Seven Springs byr på mye luksus, men kan nå skape problemer for Donald Trump. Foto: AP Photo/ John Minchillo / NTB
LUKSUSVILLA: Seven Springs byr på mye luksus, men kan nå skape problemer for Donald Trump. Foto: AP Photo/ John Minchillo / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Seven Springs, en 213 dekar stor tomt i Westchester utenfor New York er nå sentral i to statelige etterforskninger i USA. Eiendommen eies av den tidligere amerikanske presidenten Donald Trump.

Det skriver L.A. Times.

Begge etterforskningene fokuserer på om Trump kan ha manipulert eiendommens verdier for å få større skattefordeler fra et arangement om miljøvern som Trump arrangerte i slutten av 2015, da han stilte som president.

Den 45. presidenten kjøpte eiendommen i 1995 for 7,5 millioner dollar og stedet har nylig gjennomgått en gransking i forbindelse med at Trump skulle forlate Det hvite hus og at presidenten da mistet flere av de juridiske rettighetene han hadde som president.

COMEBACK: USAs tidligere president Donald Trump sier han vurderer å stille som presidentkandidat i 2024. - Det kan være jeg stiller for å slå dem en tredje gang, sier Trump. Foto: NTB / CPAC Vis mer

Svømmebasseng og bowlinghall

Selve midtpunktet på eiendommen er en gigantisk villa som ble bygget i 1919. I det litt over 2600 kvadratmeter store luksushuset er det over et dusin soverom, et innendørs svømmebasseng og en egen bowlinghall.

Trump hadde i 2006 en idé om å selv flytte inn i luksusvillaen, men det skjedde aldri.

Han har også lansert ideen om å bygge en golfbane på tomta.

Oppga feil verdi

Saken som nå er under etterforskning, gjelder et skattefradrag som Trump mottok i 2015.

Fradraget var på 21 millioner dollar og basert på en profesjonell vurdering hvor eiendommens verdi da var satt til 56,5 millioner dollar.

Lokale myndigheter på sin side mener derimot at tomten ikke er verdt mer enn 20 millioner dollar.

Heksejakt

Trump skal tidligere ha beskrevet etterforskingen som en heksejakt.

Han får derimot ingen støtte av sin tidligere advokat, Michel Cohen, som i 2019 innrømmet overfor kongresskomiteen at Trump har manipulert verdien på flere ulike eiendommer.

Han har blant annet vitnet på at den tidligere presidenten i 2012 hadde et regnskap som tilsa at Seven Springs var verdt 291 millioner dollar.

Etterforskerne har ennå ikke avgjort om noen lov er brutt.

Skal være i New York

Tidligere mandag kunne flere medier melde om at eks-presidenten nå besøkte New York for første gang siden presidentskapet tok slutt i januar. Der er han trolig på plass i skyskraperen Trump Tower. The Independent viser til bilder av en rekke politifolk utenfor bygget.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer