Russiske oligarker:

Luksusyacht auksjonsklar: - Forventer et kupp

Auksjonen av superyachten «Axioma» kan dra inn mange millioner, men inntektene skal ikke gå til ukrainske flyktninger.

AXIOMA: Superyachten «Axioma» er beregnet å ha en verdi på 755 millioner kroner. Nå skal båten legges ut for auksjon. Foto: Reuters/NTB
AXIOMA: Superyachten «Axioma» er beregnet å ha en verdi på 755 millioner kroner. Nå skal båten legges ut for auksjon. Foto: Reuters/NTB Vis mer
Publisert

Den 72,5 meter lange superyachten «Axioma» blir den første oligark-yachten som legges under hammeren, etter at hundrevis av søkkrike russere ble rammet av sanksjoner som følge av president Vladimir Putins invasjon av Ukraina.

Yachten ble beslaglagt av myndighetene i Gibraltar i mars i år.

På papiret tilhører superyachten holdingselskapet Pyrene Investments, som er registrert på De britiske Jomfruøyer, ifølge The Independent.

Verdt nesten 755 millioner

I forbindelse med Panama Papers-lekkasjen ble den russiske milliardæren Dmitrij Pumpjanskij navngitt som eier av dette selskapet.

Britiske myndigheter har uttalt at den russiske oligarken er en av Putins nærmeste, og skal være god for 21,3 milliarder kroner, ifølge The Guardian.

Superyachten skal ha seks luksuslugarer, et svømmebasseng, et 3D-kinorom, et eget treningssenter, et boblebad og et spa.

Båten er beregnet å ha en verdi på nesten 755 millioner kroner.

Inntektene fra auksjonen kommer imidlertid ikke til å komme det ukrainske folk til gode. Derimot vil den amerikanske investeringsbanken JP Morgan håve inn, ifølge den britiske avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.