«Amore Vero»

Luksusyacht-trøbbel: Full forvirring

Milliardyachten «Amore Vero» ligger sanksjonsfast i Frankrike. Det har skapt full forvirring.

OLIGARKYACHT: Yachten som angivelig eies av Igor Setsjin skaper hodebry for lokale selskaper. Foto: Albert Gea / Reuters / NTB
OLIGARKYACHT: Yachten som angivelig eies av Igor Setsjin skaper hodebry for lokale selskaper. Foto: Albert Gea / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mars ble den enorme luksusyachten som antas å tilhøre oligark Igor Setsjin beslaglagt av franske myndigheter.

Den 88-meter lange yachten, med navnet «Amore Vero», har en anslått verdi på 120 millioner dollar, tilsvarende 1,04 milliarder kroner.

Setsjin er administrerende direktør i oljegiganten Rosneft, og regnes som en av president Vladimir Putins aller nærmeste allierte. Da EU sanksjonerte Setsjin omtalte de oligarken som Putins «mest betrodde og nærmeste rådgiver, så vel som hans personlige venn», skriver CNN.

Sanksjonsfast

Franske tollmyndigheter beslagla yachten mens crewet forberedte å forlate havna i hast, den 2. mars - kort tid etter at EUs satte Setsjin på sanksjonslista, ifølge Bloomberg.

Nå har det oppstått full forvirring om hvem som skal faktureres for å ha luksusyachten liggende i havna.

Gigantfartøyet ligger fortøyd i havna La Ciotat på den franske rivieraen. Det er selskapet La Ciotat Shipyards som skriver ut regninger for fortøyningsavgifter - men de aner ikke hvem de skal sende dem til, skriver Reuters.

De løpende kostnadene, for fortøyning og vedlikehold, kan beløpe seg til flere millioner dollar i måneden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer