- Lukter ikke bra

Jens Stoltenberg diskuterte jobben som sjef for Norges Bank med oljefondssjefen på privat middag. Verten var en nær venn av Jonas Gahr Støre. Venstres Sveinung Rotevatn krever nå svar.

PRIVAT MIDDAG: Jens Stoltenberg har diskutert jobben som sentralbanksjef både med oljefonddssjef Nicolai Tangen og avtroppende sentralbanksjef Øystein Olsen. Foto: John Thys / AFP
PRIVAT MIDDAG: Jens Stoltenberg har diskutert jobben som sentralbanksjef både med oljefonddssjef Nicolai Tangen og avtroppende sentralbanksjef Øystein Olsen. Foto: John Thys / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Middagen fant sted 3. januar hjemme hos næringslivsmannen Knut Brundtland.

Det skriver Aftenposten søndag kveld. Avisa får bekreftet opplysningene fra Stoltenbergs rådgiver Sissel Kruse Larsen.

Privat middag

Brundtland er en nær venn av både Stoltenberg og Støre. Han er sønn av tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland.

På den private middagen var også oljefondssjef Nicolai Tangen. Stillingen som ny sentralbanksjef var tema under middagen, bekrefter Stoltenberg gjennom sin rådgiver.

«Stillingen som sjef i Norges Bank ble nevnt på middagen den 3. januar»., skriver hun til Aftenposten.

Middagen fant sted drøy et halvt år før det ble kjent at Øystein Olsen går av og stillingen som sentralbanksjef blir ledig.

Jens Stoltenberg er en av to reelle kandidater til å ta over som direktør i Norges Bank etter at Øystein Olsen går av i februar. Den andre er visesentralbanksjef Ida Wolden Bache.

Rådgiveren hans opplyser også til Aftenposten at Stoltenberg møtte Tangen på et fly til New York i september i fjor, og at de også diskuterte stillingen som sentralbanksjef da.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer