- Lukter vondt

Sp-topp Geir Pollestad mener milliardærene som flytter til Sveits er illojale mot Norge. - Å flykte fra landet sitt og flagget sitt er uforståelig, sier Pollestad til Dagbladet. Han sammenlikner skatteflukt med å rømme landet for å slippe militærtjeneste.

FRESER: Sp-topp Geir Pollestad stiller spørsmål om lojalitet og nasjonalfølelse til rikingene som flykter landet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
FRESER: Sp-topp Geir Pollestad stiller spørsmål om lojalitet og nasjonalfølelse til rikingene som flykter landet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Milliardærene flykter fra Norge etter at skattetrykket mot de rikeste ble økt i statsbudsjettet for neste år. Den mest kjente av dem, Kjell Inge Røkke, måtte tåle kraftig skyts da han meldte flytting.

Senterpartiets finanspolitiske talsperson, Geir Pollestad, må fortsatt omtrent holde seg for nesa.

- Jeg liker ikke når folk for egen vinnings del stikker av gårde, sier han.

Pollestad stiller nå spørsmål ved nasjonalfølelsen til skatteflyktningene, og sier det er noe «unorsk» over å flytte fra Norge til Sveits eller andre skatteparadis.

- For meg er det like ille å flykte fra Norge for å slippe skatt som å flykte fra landet for å slippe unna militærtjenesten, sier Pollestad til Dagbladet.

Mangler nasjonalfølelse

Pollestad holdt heller ikke tilbake under budsjettdebatten på Stortinget 1. desember. Også da sparket han mot rikingene som flykter landet:

«17. mai-toget neste år av norske milliardærer i Lugano vil lukte vondt», sa Sp-toppen i stortingssalen.

Tidligere har de økonomiske motivene til de flytteklare milliardærene fått pepper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer