Jerome Powell:

Lurt trill rundt av russere

USAs sentralbanksjef trodde han snakket med Ukrainas president. Det gjorde han ikke.

TULLERINGT: USAs sentralbanksjef ble lurt av russiske spøkefugler. Foto: Kevin Dietsch / UPI / Shutterstock / NTB
TULLERINGT: USAs sentralbanksjef ble lurt av russiske spøkefugler. Foto: Kevin Dietsch / UPI / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

De fleste av oss har opplevd å bli utsatt for tulleringing - kanskje spesielt på barne- og ungdomsskolen. Men man kan også bli lurt i sentralbanken - selv om man er sjef for hele sulamitten.

Jerome Powell (70) trodde han hadde en samtale med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, om alt fra utsiktene for inflasjon til den russiske sentralbanken. Klipp av dette ble vist på russisk statlig TV, skriver Bloomberg.

Meldt til myndighetene

Den amerikanske sentralbanken (Fed) bekrefter opptrinnet.

- Leder Powell deltok i en samtale i januar med noen som utga seg for å være den ukrainske presidenten. Det var en vennlig samtale med bakgrunn i vår støtte til det ukrainske folket i denne utfordrende tida. Ingen sensitiv eller konfidensiell informasjon ble tatt opp, sier en talsperson for Fed til avisa.

Vedkommende legger til at myndighetene er informert om hendelsen.

- Av respekt for deres innsats kommer vi ikke til å kommentere ytterligere.

Det er usikkert om videoen som ble vist på russisk tv er manipulert.

Kjente spøkefugler

Det er de russiske komikerne Vladimir Kuznetsov og Aleksej Stolyarov, kjent som Vovan og Lexus, som står bak. Det er ikke første gang de angivelige støttespillerne til Russlands president Vladimir Putin lurer kjente folk med samme metode.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer