- Lurte velgerne

Arbeiderpartiet lovte både LO og velgerne dyrt og hellig i valgkampen at arbeidsledige skulle få feriepenger på dagpenger og at det fra nyttår skulle bli pensjon fra første krone. Ved første anledning etter valget ble løftene brutt.

ENDRET: - Den økonomiske situasjonen har endret seg, sier arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik (Ap) om hvorfor løftene til arbeidsledige fra 100-dagersplanen er brutt. Foto: Terje Bendiksby / NTB
ENDRET: - Den økonomiske situasjonen har endret seg, sier arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik (Ap) om hvorfor løftene til arbeidsledige fra 100-dagersplanen er brutt. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er et eller annet som har gått opp for Arbeiderpartiet etter at de fikk regjeringsmakten, sukker Henrik Asheim, Høyres fraksjonsleder i arbeids- og sosialkomiteen.

- Jeg mener de har ført velgerne bak lyset. De har lurt velgerne og LO, fortsetter Høyre-toppen.

Asheim har nettopp hørt arbeidsminister Hadia Tajik i stortingssalen forklare at Arbeiderpartiets valgkampløfter for arbeidsledige ikke blir gjennomført. Heller ikke løftet om pensjon fra første krone allerede fra nyttår blir gjennomført.

Tross lovnader både overfor velgerne og LO i valgkampen der Ap presenterte sin 100-dagersplan.

Årsaken skal Hadia Tajik selv få komme med:

- Den økonomiske situasjonen har endret seg. Gjenåpningen av samfunnet har bidratt til at etterspørselen etter arbeidskraft er veldig stor samtidig som vi ser at mange står utenfor arbeid. Vi prioriterer å få flere i jobb. Feriepenger på dagpenger og pensjon fra første krone lot seg altså ikke prioritere, sier Tajik.

Dette mener Asheim faller på sin egen urimelighet.

- Særlig Arbeiderpartiet visste dette før valget. De visste at det var usant da de lovte å gjennomføre disse tingene på så kort tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer