- Lurte velgerne

Arbeiderpartiet lovte både LO og velgerne dyrt og hellig i valgkampen at arbeidsledige skulle få feriepenger på dagpenger og at det fra nyttår skulle bli pensjon fra første krone. Ved første anledning etter valget ble løftene brutt.

ENDRET: - Den økonomiske situasjonen har endret seg, sier arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik (Ap) om hvorfor løftene til arbeidsledige fra 100-dagersplanen er brutt. Foto: Terje Bendiksby / NTB
ENDRET: - Den økonomiske situasjonen har endret seg, sier arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik (Ap) om hvorfor løftene til arbeidsledige fra 100-dagersplanen er brutt. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er et eller annet som har gått opp for Arbeiderpartiet etter at de fikk regjeringsmakten, sukker Henrik Asheim, Høyres fraksjonsleder i arbeids- og sosialkomiteen.

- Jeg mener de har ført velgerne bak lyset. De har lurt velgerne og LO, fortsetter Høyre-toppen.

Asheim har nettopp hørt arbeidsminister Hadia Tajik i stortingssalen forklare at Arbeiderpartiets valgkampløfter for arbeidsledige ikke blir gjennomført. Heller ikke løftet om pensjon fra første krone allerede fra nyttår blir gjennomført.

Tross lovnader både overfor velgerne og LO i valgkampen der Ap presenterte sin 100-dagersplan.

Årsaken skal Hadia Tajik selv få komme med:

- Den økonomiske situasjonen har endret seg. Gjenåpningen av samfunnet har bidratt til at etterspørselen etter arbeidskraft er veldig stor samtidig som vi ser at mange står utenfor arbeid. Vi prioriterer å få flere i jobb. Feriepenger på dagpenger og pensjon fra første krone lot seg altså ikke prioritere, sier Tajik.

Dette mener Asheim faller på sin egen urimelighet.

- Særlig Arbeiderpartiet visste dette før valget. De visste at det var usant da de lovte å gjennomføre disse tingene på så kort tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.