Må be om lov til toalettbesøk

Ryanair innfører strenge tiltak på sine flygninger.

SLUTT PÅ DOKØ: Passasjerer som skal reise med flyselskapet Ryanair, bes forberede seg på nye rutiner om bord. Foto: NTB Scanpix
SLUTT PÅ DOKØ: Passasjerer som skal reise med flyselskapet Ryanair, bes forberede seg på nye rutiner om bord. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag presenterer lavprisselskapet Ryanair nye smitteverntiltak. I forsøk på å hindre spredning av coronaviruset må både besetning og passasjerer være iført munnbind fra 1. juli.

Som passasjer har man heller ikke lenger friheten til å reise seg opp og gå på do når man vil. Ifølge BBC skal toalett-køen avvikles, noe som innebærer at passasjerer må be om tillatelse til å gå på do fra en av de ansatte i kabinen.

Videre innføres følgende tiltak, ifølge BBC:

  • Passasjerer må laste ned boardingkortet på telefonen.
  • Det innføres kontantløs betaling om bord.
  • Besetning og passasjerer må få temperaturen sjekket.
  • Passasjerer bes om å ta med mindre bagasje enn tidligere.

Varslet dramatisk kutt

Ryanair satser på å operere med 40 prosents kapasitet fra 1. juli etter å ha kuttet tilbudet til beinet under coronakrisen.

Planene for å gjenoppta driften ble presentert tirsdag.

- Ryanair vil gjenoppta et daglig rutetilbud med nesten 1000 flygninger og gjenåpne 90 prosent av rutenettet vi hadde før coronautbruddet, opplyser selskapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer