Må be om lov til toalettbesøk

Ryanair innfører strenge tiltak på sine flygninger.

SLUTT PÅ DOKØ: Passasjerer som skal reise med flyselskapet Ryanair, bes forberede seg på nye rutiner om bord. Foto: NTB Scanpix
SLUTT PÅ DOKØ: Passasjerer som skal reise med flyselskapet Ryanair, bes forberede seg på nye rutiner om bord. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag presenterer lavprisselskapet Ryanair nye smitteverntiltak. I forsøk på å hindre spredning av coronaviruset må både besetning og passasjerer være iført munnbind fra 1. juli.

Som passasjer har man heller ikke lenger friheten til å reise seg opp og gå på do når man vil. Ifølge BBC skal toalett-køen avvikles, noe som innebærer at passasjerer må be om tillatelse til å gå på do fra en av de ansatte i kabinen.

Videre innføres følgende tiltak, ifølge BBC:

  • Passasjerer må laste ned boardingkortet på telefonen.
  • Det innføres kontantløs betaling om bord.
  • Besetning og passasjerer må få temperaturen sjekket.
  • Passasjerer bes om å ta med mindre bagasje enn tidligere.

Varslet dramatisk kutt

Ryanair satser på å operere med 40 prosents kapasitet fra 1. juli etter å ha kuttet tilbudet til beinet under coronakrisen.

Planene for å gjenoppta driften ble presentert tirsdag.

- Ryanair vil gjenoppta et daglig rutetilbud med nesten 1000 flygninger og gjenåpne 90 prosent av rutenettet vi hadde før coronautbruddet, opplyser selskapet.

De nye retningslinjene kommer om lag to uker etter at flyselskapet varslet et planlagt kutt på 3000 stillinger som følge av coronakrisen.

I en pressemelding 1. mai skrev lavprisselskapet at nedbemanningen vil gjelde både flygere og kabinpersonale.

Selskapet har samtidig innledet forhandlinger med Boeing om færre leveranser av fly de to neste årene. Det tror ikke at etterspørselen etter flybilletter vil ha tatt seg opp før sommeren 2022.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer