Må betale eks-ansatt 1,2 milliarder

Må betale erstatning for rasisme på arbeidsplassen.

MÅ BETALE: Elon Musk og Tesla må punge ut. Foto: Retuers / NTB
MÅ BETALE: Elon Musk og Tesla må punge ut. Foto: Retuers / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tesla må betale sin tidligere ansatte Owen Diaz 137 millioner doller, som tilsvarer rundt 1,2 milliarder norske kroner, i erstatning, skriver CNBC.

Årsaken er at Diaz ble utsatt for rasisme da han jobbet for selskapet.

Rasistiske bemerkninger

Diaz var innleid gjennom et bemanningsbyrå, og fortalte i retten at han og andre svarte kolleger fikk slengt nedsettende bemerkninger etter seg.

Kollegene hans skal blant annet ha bedt ham «dra tilbake til Afrika», tegnet rasistisk graffiti på toalettene og la en rasistisk tegning på arbeidsplassen hans.

At denne typen saker havner for retten er sjelden, og det kommer av at Tesla-ansatte må underskrive en avtale om «obligatorisk mekling».

Har gjort endringer

Denne avtalen hadde Diaz ikke underskrevet, og dermed sto han fritt til å trekke sin tidligere arbeidsgiver for retten.

Tesla selv sier at selskapet ikke er det samme som i 2016, da Diaz jobbet der, og at de har gjort flere endringer siden han sluttet.

«Vi erkjenner at i 2015 og 2016 så var vi ikke perfekte», skriver visepresident i Tesla, Valerie Capers Workman, i et blogginnlegg på selskapets egen nettside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.