Må betale eksen 800 000 - i måneden

Den styrtrike Biltema-arvingen Louise Bäckström (33) vant rettssak, men må punge ut.

SKAL ARVE ALT: Louise Bäckström flyttet fra Sverige allerede som barn og gikk på en internatskole i Sveits, før hun etter hvert flyttet til London. Hun eier i dag fem prosent av aksjene i Biltema - og skal etter planen arve hele imperiet. Foto: Biltema
SKAL ARVE ALT: Louise Bäckström flyttet fra Sverige allerede som barn og gikk på en internatskole i Sveits, før hun etter hvert flyttet til London. Hun eier i dag fem prosent av aksjene i Biltema - og skal etter planen arve hele imperiet. Foto: Biltema Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Arving til det gigantiske Biltema-konsernet Louise Bäckström (33) (tidligere Wennberg) har vært gjennom en bitter rettsstrid med eksmannen Martin Wennberg.

Etter at paret separerte seg i 2021, har en bitter pengekrangel sendt dem strake veien inn i det britiske rettssystemet. Stridens kjerne er fordelingen av 115 millioner pund, som utgjør i overkant av 1,5 milliarder norske kroner.

Eksmannen krevde over en halv milliard svenske kroner av ekskona i en britisk domstol. Det får han ikke, skriver Expressen tirsdag kveld.

Likevel må hun betale eksmannen 87 millioner kroner i henhold til ektepakten. I tillegg må hun betale eksmannen 800 000 kroner i måneden i seks år for å dekke hans levekostnader.

- Levestandarden for familien før skilsmissen var veldig høy. Paret levde i dyre leiligheter i London, hadde ansatte hjemme og dro på dyre ferier, sa dommer Leslie Samuels ifølge Expressen.

Martin Wennberg, som er oppvokst på Lidingö, risikerer også fengselsstraff i Storbritannia. Dette etter at han brøt rettskjennelser og delte hemmelig informasjon om skilsmisseprosessen. Den avgjørelsen vil imidlertid falle seinere i år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer