Frankrike

Må lukke dørene: - Absurd

Franske butikker som bruker aircondition inne i butikken må lukke dørene og slå av lysende reklameskilt over natta for å kutte energibruken.

LUKK DØRA: Butikker med aircondition må lukke dørene for å redusere energiforbruket i Frankrike. Foto: Edmund Sumner/View/REX/NTB
LUKK DØRA: Butikker med aircondition må lukke dørene for å redusere energiforbruket i Frankrike. Foto: Edmund Sumner/View/REX/NTB Vis mer
Publisert

Dersom butikkene bryter de nye reglene, kan de risikere en bot på 750 euro, noe som omtrent tilsvarer 7550 norske kroner.

Den nye loven har blitt innført av regjeringen i Frankrike, etter at flere borgermestere i byer over hele Frankrike, blant annet Lyon, innførte en liknende regel i forrige uke da landet var midt i en hetebølge, ifølge The Guardian.

Agnès Pannier-Runacher, minister for økologisk overgang, sier til den lokale radiostasjonen RMC at dersom man holder dørene åpne samtidig som at man har på en aircondition innendørs «vil føre til at man bruker 20 prosent mer energi» og at det er «absurd», ifølge BBC.

- Uansvarlig sløsing

Forrige uke fordømte Anne Hidalgo, borgermesteren i Paris, at butikker holder dørene åpne når de har på aircondition innendørs, «sett i lys av klimakrisen og energikrisen», skriver The Guardian.

Politiet i Paris har allerede begynt å dele ut bøter på 150 euro, tilsvarende 1500 norske kroner, etter at Dan Lert, varaordføreren i hovedstaden som er ansvarlig for det grønne skiftet i Paris, uttalte at det er «en enormt og uansvarlig sløsing av energi».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer