Joe & The Juice:

Må punge ut etter kvinnemangel

Lunsjkjeden Joe & The Juice har inngått et forlik med den amerikanske stat i en sak om kjønnsdiskriminering.

FORLIK: Joe & The Juice må nå betale etter likestillingsbråk. Foto: Francis Joseph Dean / REX / NTB
FORLIK: Joe & The Juice må nå betale etter likestillingsbråk. Foto: Francis Joseph Dean / REX / NTB Vis mer
Publisert

Høres unge, flørtende menn bak en juicemaskin kjent ut? I en årrekke har danske Joe & The Juice vært anklaget for å bare ansette kjekke unge menn til å lage juice og sandwicher bak baren.

I 2017 havnet kjeden igjen i hardt vær grunnet anklager om diskriminering. Amerikanske EEOC, som gransker likestilling på arbeidsplassen, mente lunsjkjeden brøt borgerrettighetsloven fra 1964 ved å ikke rekruttere, ansette og forfremme kvinner.

Nekter for diskriminering

Selv avviste Joe & The Juice alle anklager, og saken er først nå ferdigbehandlet i rettssystemet. Kjeden har inngått forlik på 715 000 dollar, tilsvarende 7,3 millioner norske kroner.

Pengene skal gå til kvinner som angivelig har blitt nektet jobb i ikke-ledende stillinger, skriver danske Finans.

- Det er snakk om en mer enn fire år gammel sak, spesifikt forbundet med at vi startet å ekspandere i USA, som vi nå har inngått forlik om. I Joe & The Juice jobber vi aktivt for å fremme likestilling, sier regionsjef i USA, Andreas Peter Dipo Zimmermann, i en kommentar til avisa.

TAXFREE: Skatteutvalget ved utvalgsleder Ragnar Torvik la frem sin utredning for finansministeren mandag 19. desember. Video: Regjeringen Vis mer

Kjeden har som nevnt fått mye tyn for kvinneandelen sin tidligere. I 2017 slo det danske likestillingsombudet fast at Joe & The Juice hadde brutt likestillingsloven etter å ha ignorert en jobbsøknad fra en kvinne.

Har økt andelen

I 2016 opplyste kjeden at det bare var ansatt 15 kvinner av totalt 428 ansatte i Danmark. VG undersøkte også forholdene i Norge, som viste et liknende bilde.

Nå har pipa fått en annen lyd. Zimmermann sier at kvinneandelen i USA i dag utgjør 57 prosent, opp fra konsernets globale gjennomsnitt på 53 prosent.

- Det er resultatet av en målrettet innsats på konsernnivå gjennom en årrekke, som vi har et spesielt fokus på å fastholde. De amerikanske myndighetene har likevel etterlyst en mer formalisert rekrutteringsprosedyre. Den har vi innført de seinere åra, fordi vi streber etter å leve opp til de høyeste standarder for inkludering og mangfold i vår amerikanske organisasjon, og i resten av konsernet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer