Joe & The Juice:

Må punge ut etter kvinnemangel

Lunsjkjeden Joe & The Juice har inngått et forlik med den amerikanske stat i en sak om kjønnsdiskriminering.

FORLIK: Joe & The Juice må nå betale etter likestillingsbråk. Foto: Francis Joseph Dean / REX / NTB
FORLIK: Joe & The Juice må nå betale etter likestillingsbråk. Foto: Francis Joseph Dean / REX / NTB Vis mer
Publisert

Høres unge, flørtende menn bak en juicemaskin kjent ut? I en årrekke har danske Joe & The Juice vært anklaget for å bare ansette kjekke unge menn til å lage juice og sandwicher bak baren.

I 2017 havnet kjeden igjen i hardt vær grunnet anklager om diskriminering. Amerikanske EEOC, som gransker likestilling på arbeidsplassen, mente lunsjkjeden brøt borgerrettighetsloven fra 1964 ved å ikke rekruttere, ansette og forfremme kvinner.

Nekter for diskriminering

Selv avviste Joe & The Juice alle anklager, og saken er først nå ferdigbehandlet i rettssystemet. Kjeden har inngått forlik på 715 000 dollar, tilsvarende 7,3 millioner norske kroner.

Pengene skal gå til kvinner som angivelig har blitt nektet jobb i ikke-ledende stillinger, skriver danske Finans.

- Det er snakk om en mer enn fire år gammel sak, spesifikt forbundet med at vi startet å ekspandere i USA, som vi nå har inngått forlik om. I Joe & The Juice jobber vi aktivt for å fremme likestilling, sier regionsjef i USA, Andreas Peter Dipo Zimmermann, i en kommentar til avisa.

Kjeden har som nevnt fått mye tyn for kvinneandelen sin tidligere. I 2017 slo det danske likestillingsombudet fast at Joe & The Juice hadde brutt likestillingsloven etter å ha ignorert en jobbsøknad fra en kvinne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer