Må punge ut til «Bettan»

Asker kommune må bla opp 83 000 kroner i kjølvannet av mye omtalt byggesak.

LANG PROSESS: Elisabeth Andreassen får nå dekket utgifter i forbindelse med byggesaken på Brønnøya i Asker. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
LANG PROSESS: Elisabeth Andreassen får nå dekket utgifter i forbindelse med byggesaken på Brønnøya i Asker. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Etter en lang og trøblete prosess med byggesaksmyndighetene i Asker kommune, fikk Elisabeth «Bettan» Andreassen (63) omsider godkjent søknad om renovering ved fritidseiendommen sin på Brønnøya i Asker.

Den avgjørelsen falt i oktober. Nå kommer det fram at kommunen også må bla opp 83 000 kroner til artisten, etter at hun gikk seirende ut av saken. Det skriver Budstikka.

Det var forrige måned at artisten fikk grønt lys til å rive sitt mye omtalte uthus på 22 kvadratmeter. Hun har på samme tid fått godkjent å føre opp et nytt på samme sted, med lik størrelse.

- Tas til behandling

Dette skjedde kort tid etter at kommunedirektøren satte foten ned, og opphevet kommunens opprinnelige vedtak om å avvise behandling av Bettans byggesøknad.

«Etter en fornyet vurdering er kommunedirektøren kommet til at søknaden likevel kan tas til behandling.», het det i brevet fra kommunen.

Elisabeth Andreassen mottok avgjørelsen med stor lettelse den gang.

- Er veldig glad og fornøyd at jeg er blitt hørt, og at klagen ble tatt til følge. Så håper jeg prosessen som har tatt altfor lang tid, kommer videre, skrev hun i en SMS til Børsen.

Dekke utgifter

63-åringens ansvarlige søker har vært Boxs Arkitektstudio AS, mens sivilarkitekt Nils-Jacob Lugg har hatt ansvar for klagen. Sistnevnte har gått kraftig ut mot kommunens behandlingen av saken og bedt om formell beklagelse. Byggesaksleder Malvin Bjorøy i Asker kommune har imidlertid avvist kritikken.

- Som byggesaksmyndighet i en sak hvor det er en ansvarlig søker som har ansvaret for byggesaken, er det kun vedkommende foretak vi har kontakt med, sier Bjorøy til Budstikka i forbindelse med den siste utviklingen.

Ifølge avisa skal Asker kommune med dette dekke byggesaksgebyrene og utgifter til arkitekter som Andreassen har hatt i forbindelse med klagesaken.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer