Må punge ut til «Bettan»

Asker kommune må bla opp 83 000 kroner i kjølvannet av mye omtalt byggesak.

LANG PROSESS: Elisabeth Andreassen får nå dekket utgifter i forbindelse med byggesaken på Brønnøya i Asker. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
LANG PROSESS: Elisabeth Andreassen får nå dekket utgifter i forbindelse med byggesaken på Brønnøya i Asker. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Etter en lang og trøblete prosess med byggesaksmyndighetene i Asker kommune, fikk Elisabeth «Bettan» Andreassen (63) omsider godkjent søknad om renovering ved fritidseiendommen sin på Brønnøya i Asker.

Den avgjørelsen falt i oktober. Nå kommer det fram at kommunen også må bla opp 83 000 kroner til artisten, etter at hun gikk seirende ut av saken. Det skriver Budstikka.

Det var forrige måned at artisten fikk grønt lys til å rive sitt mye omtalte uthus på 22 kvadratmeter. Hun har på samme tid fått godkjent å føre opp et nytt på samme sted, med lik størrelse.

- Tas til behandling

Dette skjedde kort tid etter at kommunedirektøren satte foten ned, og opphevet kommunens opprinnelige vedtak om å avvise behandling av Bettans byggesøknad.

«Etter en fornyet vurdering er kommunedirektøren kommet til at søknaden likevel kan tas til behandling.», het det i brevet fra kommunen.

Elisabeth Andreassen mottok avgjørelsen med stor lettelse den gang.

- Er veldig glad og fornøyd at jeg er blitt hørt, og at klagen ble tatt til følge. Så håper jeg prosessen som har tatt altfor lang tid, kommer videre, skrev hun i en SMS til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.