Må redegjøre for ansettelsen

Ansettelsen av Nicolai Tangen som nye sjef for Oljefondet skal opp i representantskapet.

NY SJEF: Nicolai Tangen er sjef i oljefondet, Statens pensjonsfond. Han ble tilsatt i slutten av mars. Foto: Nina E. Rangoy / NTB scanpix
NY SJEF: Nicolai Tangen er sjef i oljefondet, Statens pensjonsfond. Han ble tilsatt i slutten av mars. Foto: Nina E. Rangoy / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Leder i representantskapet i Norges Bank, Julie Brodtkorb, bekrefter overfor VG at de vil diskutere ansettelsen av Nicolai Tangen som oljefond-sjef.

Representantskapet fører tilsyn med driften av Norges Bank.

Bakgrunnen er VGs reportasjer i helga om Nicolai Tangens seminar med en rekke samfunnstopper i USA, fem måneder før han ble utnevnt til leder for Statens pensjonsfond utland – best kjent som oljefondet.

På seminaret deltok daværende sjef Yngve Slyngstad, som blant annet fikk en flytur bekostet av Tangen, noe han nå selv har sagt burde vært betalt av Norges Bank.

- Vi har innkalt den faste komiteen i representantskapet i Norges Bank til møte tirsdag, sier leder i representantskapet i Norges Bank, Julie Brodtkorb, til VG.

- Agenda er å eventuelt be om et ekstraordinært møte i representantskapet for å få en redegjørelse av prosessen rundt ansettelse av Tangen.

Nicolai Tangen ble utnevnt til leder for Statens pensjonsfond Utland – best kjent som oljefondet – 26. mars i år. Han ledet da hedgefondet Ako Capital, som han grunnla i 2005, og var på 41. plass på Kapitals liste over de 400 rikeste nordmennene, med en nettoformue på 5,5 milliarder kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer