Evergrande:

Må rive luksus­bygninger

Nok et skudd for baugen for eiendomsgiganten Evergrande.

39 BYGG SKAL JEVNES MED JORDA: Evergrande har fått pålegg fra myndighetene i byen Danzhou i Hainan om å rive 39 luksusbygninger ved det prestisjefylte Ocean Flower Island-prosjektet. Foto: Shutterstock / NTB
39 BYGG SKAL JEVNES MED JORDA: Evergrande har fått pålegg fra myndighetene i byen Danzhou i Hainan om å rive 39 luksusbygninger ved det prestisjefylte Ocean Flower Island-prosjektet. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Det privateide kinesiske selskapet Evergrande har de siste månedene vært på randen av konkurs, med en gjeld på formidable 300 milliarder dollar.

Nå viser det seg at inngangen på det nye året også starter blytungt for eiendomsgiganten.

Natt til mandag ble Evergrande-handelen stanset på Hongkong-børsen, uten at det ble oppgitt noen begrunnelse eller forklaring.

Etter et halvt døgn med spekulasjoner fra publikum og total stillhet fra selskapet selv, har Evergrande nå kommet på banen. Eiendomsgiganten opplyser at de har mottatt et pålegg fra myndighetene i byen Danzhou i Hainan om å rive 39 luksusbygninger ved det prestisjefylte Ocean Flower Island-prosjektet.

Skal være ulovlig

I en pressemelding skriver Evergrande at de vil etterkomme kravet fra myndighetene. Videre understreker selskapet at rivingen ikke vil få noen konsekvenser for de resterende eiendommene på den kunstige øygruppa - ofte kalt «Kinas svar på Hawaii».

- Avgjørelsen gjelder bare 39 bygninger på ei tomt som ligger på øy nummer to, og involverer ikke andre tomter i Ocean Flower Island-prosjektet. Selskapet ønsker å ha en løpende dialog med myndighetene og løse problemet på en forsvarlig måte, heter det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer