Må rydde opp: - Rystende

Espresso House fortsetter å bryte arbeidsmiljøloven, ifølge DN.

UNDER LUPEN: Espresso House har blitt pålagt å rydde opp i ulovlige arbeidsforhold hvert år siden 2017, ifølge DN. Foto: Heiko Junge / NTB
UNDER LUPEN: Espresso House har blitt pålagt å rydde opp i ulovlige arbeidsforhold hvert år siden 2017, ifølge DN. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2019 sto flere tidligere ansatte ved Espresso House i Norge fram og fortalte om et ekstremt press, manglende overtidsbetaling, og å føle seg overvåket på jobb.

I etterkant fant Arbeidstilsynet flere lovbrudd hos kaffekjeden, og omtalte det som «rystende».

Til tross for at ledelsen da ble kalt inn på teppet av tilsynet, fortsetter kjeden å bryte arbeidsmiljøloven, ifølge Dagens Næringsliv.

- Vold og trusselproblematikk

De skriver at Arbeidstilsynet har funnet 30 pågående lovbrudd etter tilsyn, og at kjeden nå nærmer seg 100 brudd på arbeidsmiljøloven.

Hvert eneste år siden 2017 har kjeden blitt pålagt å rydde opp i ulovlige arbeidsforhold, skriver avisa. Seinest for to uker siden.

- Det går på arbeidstid og hviletid, pauser, at man ikke får riktig lønn og overtidsbetaling. Også vold og trusselproblematikk har vært opp som tema på tilsynene, sier Arbeidstilsynets seksjonsleder Liv Engvik til avisa.

- Tar sakene på største alvor

Norgessjef i Espresso House, May Britt Østby, skriver i en e-post til Børsen at de opplever å ha god dialog med tilsynet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.