Må rydde opp: - Rystende

Espresso House fortsetter å bryte arbeidsmiljøloven, ifølge DN.

UNDER LUPEN: Espresso House har blitt pålagt å rydde opp i ulovlige arbeidsforhold hvert år siden 2017, ifølge DN. Foto: Heiko Junge / NTB
UNDER LUPEN: Espresso House har blitt pålagt å rydde opp i ulovlige arbeidsforhold hvert år siden 2017, ifølge DN. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2019 sto flere tidligere ansatte ved Espresso House i Norge fram og fortalte om et ekstremt press, manglende overtidsbetaling, og å føle seg overvåket på jobb.

I etterkant fant Arbeidstilsynet flere lovbrudd hos kaffekjeden, og omtalte det som «rystende».

Til tross for at ledelsen da ble kalt inn på teppet av tilsynet, fortsetter kjeden å bryte arbeidsmiljøloven, ifølge Dagens Næringsliv.

- Vold og trusselproblematikk

De skriver at Arbeidstilsynet har funnet 30 pågående lovbrudd etter tilsyn, og at kjeden nå nærmer seg 100 brudd på arbeidsmiljøloven.

Hvert eneste år siden 2017 har kjeden blitt pålagt å rydde opp i ulovlige arbeidsforhold, skriver avisa. Seinest for to uker siden.

- Det går på arbeidstid og hviletid, pauser, at man ikke får riktig lønn og overtidsbetaling. Også vold og trusselproblematikk har vært opp som tema på tilsynene, sier Arbeidstilsynets seksjonsleder Liv Engvik til avisa.

- Tar sakene på største alvor

Norgessjef i Espresso House, May Britt Østby, skriver i en e-post til Børsen at de opplever å ha god dialog med tilsynet.

- For tida har vi flere pågående tilsynssaker, hvor enkelte har resultert i vedtak om pålegg. Vi tar disse sakene på største alvor, går i dialog med tilsynet der vi har behov for veiledning om påleggene og jobber systematisk med å forbedre oss, skriver hun.

Hun skriver at forholdene som nå er påpekt av Arbeidstilsynet ikke er direkte relatert til hendelsene som ble omtalt i media i 2019.

- Vi jobber kontinuerlig med HMS-arbeidet i Espresso House. Nylig styrket vi organisasjonen med ytterligere HMS-ressurser. Målet er å skape en best mulig arbeidsplass, men vi erkjenner at det alltid vil være forbedringsområder, skriver hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer