Må si fra seg milliardarv

Belgias tidligere konge, Albert II, erkjente nylig at Delphine Boël er hans biologiske datter. Når den juridiske prosessen nå skal fullføres, må hun si fra seg retten til kjempearven fra sin juridiske far.

NY DATTER: Mandag erkjente Albert II at Delphine Boël er hans biologiske datter. Foto: NTB Scanpix
NY DATTER: Mandag erkjente Albert II at Delphine Boël er hans biologiske datter. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Mandag innrømmet Belgias tidligere konge, Albert II, at Delphine Boël er hans biologiske datter. Dette skjedde etter at Boël i flere år hadde kjempet for å bevise at hun er et resultat av Alberts utroskap på 1960-tallet.

I 2013 valgte Boël å ta saken til retten, og har siden blitt møtt med anklager om at hun gjorde det for å bli en av arvingene av Alberts personlige formue. Dette har blitt avfeid av Boëls advokat, Alain De Jonge, og underbygges nå av økonomiekspert Ludwig Verduyn.

Kjempeformue

I et intervju med VRT News forklarer Verduyn hvorfor det ville ha vært mer lønnsomt for Delphine Boël å forbli etterfølgeren til sin juridiske far, i stedet for å kjempe for å bli juridisk anerkjent som Alberts datter.

Boëls far i oppveksten er nemlig Jacques Boël, som omtales som familieoverhode i Boël-familien. Jacques er etterfølger av Gustave Boël, som solgte et stålimperium i 1997 for 125 millioner euro. I dag anslås det at Boël-familien har en formue på 1,6 milliarder euro.

Familieformuen tilsvarer nærmere 17 milliarder norske kroner, og er mye større enn Alberts personlige formue.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer