Bahareh Letnes

Må stenge baren: - Begynte å gråte

Bahareh Letnes hadde en fantastisk dag på jobb på Grand Bar fredag kveld, forteller hun. Lørdag morgen våknet hun til en trist nyhet.

MÅ STENGE: Bahareh Letnes må stenge Grand Bar. Her fra i sommer. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
MÅ STENGE: Bahareh Letnes må stenge Grand Bar. Her fra i sommer. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- I går tenkte jeg «herregud, dette er en drøm som har gått i oppfyllelse». I dag raste alt.

Det sier Bahareh Letnes til Dagbladet. Hun driver Grand Bar i Halden, og er midt i det som er blant de travleste tidene i året for utelivsbransjen.

Fredag var baren ferdig pyntet og gjort klar til jul, og det nye diskoteket var åpent for første gang.

Det nye diskoteket, som ligger i et rom ved siden av baren, skulle være et tilskudd til drifta. Nå må alle gjestene samles der.

- Men vi har plass til mellom 100 og 150 personer, så det skal gå bra, sier Letnes.

- Store skader

Bare et par timer etter at hun hadde lagt seg for natta, ble hun vekket av at brannvesenet og politiet ringte klokka 08 lørdag morgen. Baren var oversvømt.

- De sa at jeg måtte komme fordi det var vannlekkasje i baren. Etter to timers søvn måtte jeg på jobb igjen. Da var det skikkelig mye vann i Grand Bar, sier hun til Dagbladet.

BAREIER: Bahareh Letnes driver Grand Bar i Halden. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
BAREIER: Bahareh Letnes driver Grand Bar i Halden. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer

Halden Arbeiderblad omtalte saken først.

Årsaken til lekkasjen er ifølge Letnes et hull på et rør i sprinkleranlegget.

- Det er allerede store skader på bardisken og bartaket, sier hun.

- Må kanskje permittere

Ifølge bareieren har hun fått beskjed om at det kan ta opptil flere måneder å reparere skadene på baren. Overfor Halden Arbeiderblad ytrer hun bekymring rundt eventuelle permitteringer.

- Jeg må kanskje permittere noen ansatte fra mandag, men hvis diskoteket blir populært kommer jeg til å holde åpent fredager og lørdager. Det blir vanskelig å holde åpnet på hverdager slik det er nå, sier hun til avisa.

Da Dagbladet snakker med henne er klokka bikket 22 lørdag kveld, og diskoteket har åpnet. Det blir imidlertid med litt redusert kapasitet - da tappetårnet befinner seg i en stengt bar og bordet tilhørende frokostbuffeten har fått en midlertidig rolle som bardisk.

ÅPNER IGJEN: Etter å ha måttet holde stengt i nesten to måneder, gleder Per Sandberg og Bahareh Letnes seg til å gjenåpne puben de driver i Halden. Vis mer

Selv har Letnes bare fått et par timer søvn i løpet av ettermiddagen.

- Men jeg sov ikke så godt, fordi jeg var nervøs og stressa. Da politiet ringte i morges begynte jeg å gråte, men jeg stoppa meg selv med det samme. Jeg reiste meg opp og sa «nei, jeg nekter å gi meg - jeg skal opp og jobbe og finne en løsning».

Hun legger til:

- I kveld skal jeg danse med gjestene mine. Sånn er det. Selv om det er veldig trist, kan jeg ikke bli deprimert på grunn av dette. Dette skjedde med min største kjærlighet - Grand Bar - men vi kommer sterkere tilbake.

Lover god stemning

Fredag var en av de fineste dagene i Grand og Letnes' historie, forteller hun.

- Det er veldig god stemning hver helg, men i går var det litt spesielt fordi jeg åpnet diskoteket. Jeg har kunder fra 20 til 90 år med forskjellig musikksmak, så tanken var å spille mer moderne musikk på diskoteket. Men nå må alle samles der.

GRÅTER: Bahareh Letnes tar til tårene etter skuffende beskjed i «Camp Kulinaris». Reporter: Kine Falch. Video: Celina Morken / Viaplay Vis mer

Letnes lover god stemning til tross for at baren er stengt, og sier at hendelsen ikke skal få legge en demper på kvelden.

- Det blir en skikkelig bra fest, selv om jeg ikke er så glad som jeg var i går. I går var jeg veldig optimistisk og glad - alt var perfekt. Jeg brukte 50 000 kroner på elektriker på Grand Bar i forrige uke, og hadde kjøpt julepynt for 60 000 kroner. Jeg jobbet natt og dag i en måned for å få alt på plass - og i går sto alt klart, sier hun og fortsetter:

- Og så skjer dette dagen etter. Alt ble litt bortkastet, men sånn er det. Sånn er livet. Man vet aldri hva som skjer, men jeg er en kriger. Jeg nekter å gi opp.