Høye strømpriser:

Må stenge: - Sørgelig

Åmli bakeri & kafé har stengt dørene på grunn av høye strømpriser. Daglig leder Sebastian Zalewski er redd for at dette er kroken på døra for godt.

STENGT: Åmli Bakeri og kafé i Agder har vært et samlingspunkt i bygda. Nå må pensjonistene i Åmli lage sine egne napoleonskaker. Foto: Privat
STENGT: Åmli Bakeri og kafé i Agder har vært et samlingspunkt i bygda. Nå må pensjonistene i Åmli lage sine egne napoleonskaker. Foto: Privat Vis mer
Publisert

- Det er umulig å drive sånn som det er nå. Det er sørgerlig at det endte på denne måten.

Det sier baker Roch Sebastian Zalewski til Børsen. Han har drevet Åmli bakeri og kafé i over 20 år, og har kun måttet stenge dørene to ganger tidligere: den ene gangen på grunn av en brann, og den andre gangen på grunn av corona-pandemien.

Nå er han redd for at kaféen blir stengt for alltid.

- Jeg vet ikke om vi kommer til å åpne igjen i det hele tatt, sier Zalewski.

- Viktige møteplasser

Det var Tvedestrandsposten som omtalte saken først.

Kaféen er ikke den eneste bedriften som har måttet stenge dørene på grunn av høye strømpriser den siste tida. Denne uka ble det blant annet kjent at alpinanlegget og tilhørende næringsvirksomhet på Rauland i Vinje kommune måtte kaste inn håndkleet.

Vanligvis har bakeriet en strømutgift på 10 000-12 000 kroner i måneden i sommerhalvåret. I august var regninga på 55 000, ifølge Zalewski.

- For en liten bedrift som lever av omsetningen om sommeren for å finansiere vinteren, så ble det umulig. Vi var nødt til å stenge. Strømstøtten har nesten ingen betydning for oss, det var så lite, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.