Må svare for «uforklarlig» milliardbeløp

Den styrtrike investoren Leon Black er i trøbbel for å ha utbetalt drøye 1,5 milliarder kroner til den nå avdøde, og skandalerammede Jeffrey Epstein.

MÅ SVARE: Milliardæren Leon Black må svare for utbetalingene til Jeffrey Epstein. Foto: REUTERS / Lucy Nicholson / NTB
MÅ SVARE: Milliardæren Leon Black må svare for utbetalingene til Jeffrey Epstein. Foto: REUTERS / Lucy Nicholson / NTB Vis mer
Publisert

Det har gått snart fire år siden milliardæren Jeffrey Epstein ble funnet død på cella i New York, etter det som påtalemyndigheten har fastslått var et selvmord.

Den skandaleombruste forretningsmannen hadde måneden før blitt tiltalt for menneskehandel og ett seksuelt overgrep.

I kjølvannet av Epsteins dødsfall har det blitt igangsatt flere etterforskninger for å gå både Epstein og hans mange mektige forretningsforbindelser etter i sømmene.

«Uforklarlig høyt beløp»

Nå er det milliardæren og investoren Leon Black, grunnlegger og tidligere administrerende direktør for Apollo Global Management, som får det ubehagelig søkelyset på seg.

I perioden 2012 til 2017 betalte han til sammen 158 millioner dollar - 1,5 milliarder norske kroner - til Epstein. Nå ønsker Senatets finanskomité å finne ut om det var en del av en større strategi for å unngå å betale over én milliard dollar i gave- og eiendomsskatt, skriver CNN.

Etterforskningen ble igangsatt etter at advokatselskapet Dechert LLP, på oppdrag fra styret i Apollo, hadde funnet «uregelmessigheter» knyttet til Blacks forhold til Epstein.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.