Må svare kontroll-komiteen

Næringsminister Jan Christian Vestre får tre spørsmål av kontroll- og konstitusjonskomiteen.

MØTTES IGJEN: Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité. Bildet er tatt under et møte tidligere i høst. Foto: Javad Parsa / NTB
MØTTES IGJEN: Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité. Bildet er tatt under et møte tidligere i høst. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité var samlet til møte på Stortinget i ettermiddag.

Blant spørsmålene som ble behandlet var om næringsminister Jan Christian Vestre skal inkluderes i habilitetssakene, som kulminerer i en høring 7. november.

- Vi sender et brev til næringsminister Jan Christian Vestre, sier komitéleder Peter Frølich til Dagbladet.

Komiteen har foreløpig ikke bestemt seg for om Vestre vil måtte møte i komitéhøring en 7. november.

- Det vil avhenge av svarene han gir, sier Frølich.

Vestre har innrømmet inhabilitet i forbindelse med at en venn av ham ved flere anledninger har fått midlertidige lederstillinger i Næringsdepartementet mens han selv har vært leder. Vestre hevder at han ikke har vært personlig involvert ved noen av ansettelsene, men legger likevel til grunn at han har vært inhabil.

MÅ SVARE: Næringsminister Jan Christian Vestre. Foto: Kristin Svorte/Dagbladet
MÅ SVARE: Næringsminister Jan Christian Vestre. Foto: Kristin Svorte/Dagbladet Vis mer

Kontroll- og konstitusjonskomiteen forbereder nå en svært omfattende høring i habilitetssakene. 7. november må både Tonje Brenna, Anette Trettebergstuen, Ola Borten Moe, Anniken Huitfeldt, Erna Solberg og Jonas Gahr Støre møte for komiteen.

Komiteen har i hele høst hatt en omfattende korrespondanse med statsrådene, statsministerens kontor, Erna Solberg, Sindre Finnes og Jonas Gahr Støre, i et forsøk på å bringe klarhet i de svært omfattende habilitetssakene som har dominert det politiske mediebildet siden tidlig i sommer.

Etter høringen skal komiteen behandle sakene, og komme med en uttalelse. Den er ventet å bli klar ved årsskiftet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer