Refses av industritopp:

- Må ut av hula

- Finnes gode tilbud i voksenopplæringen.

HULA: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum overlater til partiets parlamentariske leder å svare på spørsmål om hulekritikk. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
HULA: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum overlater til partiets parlamentariske leder å svare på spørsmål om hulekritikk. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Senterpartiet får det glatte lag av NHO-giganten Norsk Industri for sin motstand mot å bygge ut vindkraft til havs som både sender strøm til Norge og til utlandet.

- Senterpartiet må komme seg ut av hula si. Havvind er en forutsetning for å nå Norges klimaforpliktelser. Og hybridkabler er en forutsetning for havvind. Forstår de ikke det, finnes det gode tilbud innen voksenopplæringen, sier administrerende direktør Stein Lier-Hansen i Norsk Industri.

Han understreker at både LO og NHO er samstemt om at hybridkabler er nødvendig for å sikre lønnsom utbygging av havvind.

- Hva er de Senterpartiet ikke har skjønt?

- De tror dette er en eksportkabel, men det er ikke det. Vi snakker om en løsning som kan reguleres, slik at nasjonale interesser kan ivaretas. Kabelen sørover kan for eksempel ha halv kapasitet av kabelen til Norge, sier Lier-Hansen til Børsen.

- Misforstått kraftig

Børsen har lagt kritikken fram for partileder Trygve Slagsvold Vedum og parlamentarisk leder Marit Arnstad. Det er sistnevnte som svarer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer