Må utlevere selvangivelser

Høyesterett i USA pålegger president Donald Trump å utlevere selvangivelser.

TVINGES TIL Å UTLEVERE: Donald Trump pålegges å utlevere sine selvangivelser. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB Scanpix
TVINGES TIL Å UTLEVERE: Donald Trump pålegges å utlevere sine selvangivelser. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Demokratene har lenge ønsket innsyn i Donald Trumps finanspapirer, men presidenten har gjennom flere år nektet å gi fra seg opplysninger om sin private økonomi.

Nå pålegger imidlertid USAs høyesterett president Trump å gi fra seg selvangivelsen til en etterforskning ledet av en statsadvokat i New York, melder flere amerikanske medier.

Presidenten selv har bekreftet nyheten på sin Twitter-konto, hvor han hevder det hele er en politisk forfølgelse.

– Krangelen vil fortsette i en lavere rettsinstans. Dette er en politisk straffeforfølgelse. Jeg vant i Mueller-heksejakten, og nå må jeg fortsette å kjempe i et politisk korrupt New York. Det er ikke rettferdig mot verken presidentskapet eller administrasjonen!, skriver Trump.

I et annet innlegg påstår presidenten at påtalemyndigheten misbruker sin makt.

Frigjorde ikke under valgkampen

Trump brøt flere tiår med tradisjoner for presidentkandidater da han i 2016 nektet å offentliggjøre sin inntekt i selvangivelsen under 2016-kampanjen.

Han sa den gang at han ikke ville frigi tallene fordi de var underlagt revisjon fra skatteetaten, selv om IRS-ansatte har sagt at skattebetalere under tilsyn er fri til å frigi selvangivelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer