Må vente til juli på rentekutt

Ber regjeringen ta grep.

ETTERLYSER GREP: Boliglånskunder hos Statens pensjonskasse vil i motsetning til en rekke andre boliglånskunder ikke se et rentekutt med det første. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
ETTERLYSER GREP: Boliglånskunder hos Statens pensjonskasse vil i motsetning til en rekke andre boliglånskunder ikke se et rentekutt med det første. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste dagene har kritikken haglet mot bankene. Politikerne forlanger at finansielle institusjoner følger i fotsporene til Norges Bank, som på bare ei uke har kuttet styringsrenta fra 1,5 prosent til 0,25 prosent.

SV-leder Audun Lysbakken er blant dem som svinger pisken mot trege aktører. Selv om flere banker nå kommer kravene i møte, må lånekunder hos Statens pensjonskasse (SPK) smøre seg med tålmodighet.

SPK administrerer det de selv betegner som «et av markedets gunstigste boliglån». Der enkelte banker innfører rentekutt på 1 prosentpoeng allerede fra 15. april, må SPK-kunder nøye seg med en nominell rente på 2,57 prosent.

Rammer 45 000 kunder

Uten ekstraordinære grep vil dagens rentesats stå helt fram til 1. juli.

«Norges bank har satt ned styringsrenten til 0,25 prosentpoeng. Renten i SPK følger normrenten. Det er Skatteetaten som er ansvarlig for utregning av normrenten som vi skal følge, og denne ble ferdigberegnet i starten av mars. Neste endring skjer først 1.7.2020.», heter det på nettsidene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer