Tar coronagrep:

Maaemo stenger tidligere enn planlagt

Den prestisjetunge restauranten Maaemo har besluttet å stenge dørene ei drøy uke før planlagt, som følge av coronasituasjonen i landet.

STENGER: Kjøkkensjef i Maaemo Esben Holmboe Bang stenger restauranten midlertidig den 3. desember på grunn av smittesituasjonen i Norge og utbrudd av smitte fra den nye omikron-varianten. Foto: Tore Meek / NTB
STENGER: Kjøkkensjef i Maaemo Esben Holmboe Bang stenger restauranten midlertidig den 3. desember på grunn av smittesituasjonen i Norge og utbrudd av smitte fra den nye omikron-varianten. Foto: Tore Meek / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alle gjestene som hadde booket et bord på den prestisjetunge restauranten Maaemo fikk fredag morgen en nedslående beskjed i innboksen sin.

- Jeg skriver for å informere om at vi har tatt det uheldige, men nødvendige valget om å midlertidig stenge restauranten fra 3. desember, i stedet for å holde åpent til 11. desember som opprinnelige planlagt, heter det i en e-post som ble sendt til alle som hadde booket bord på restauranten.

Det skriver Avisa Oslo, som omtalte saken først.

Kjøkkensjef Esben Holmboe Bang sier til avisa at restauranten vurderte flere tiltak etter gårsdagens pressekonferanse, men de så ingen andre utveier enn å ta en tidligere juleferie.

Tidlig juleferie

Restauranten hedde som utgangspunkt tatt en avgjørelse om å stenge for jula, fordi flere av de ansatte kommer fra land utenfor Norge.

På grunn av smittesituasjonen i Norge og utbrudd av smitte fra den nye omikron-varianten, velger de nå å stenge den 3. desember.

- Jeg kan ikke med god samvittighet ødelegge for de mange ansatte som har gledet seg til å se familien. Vi gir dem en betalt karantene, slik at de kan komme seg på flyet og reise hjem, sier Bang til Avisa Oslo.

Tærer på økonomien

Flere restauranter har reagert kraftig på gårsdagens nyheter. Mange er nå bekymret for å måtte permittere flere medarbeidere.

Fredag formiddag møttes LO og NHO, sammen med administrerende direktør Ivar Horneland Kristensen i Virke, næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) til et møte om coronasituasjonen.

LO og NHO kom med en tydelig beskjed til regjeringen om at det nå handler om å sørge for at det kommer gode nok støtteordninger for å holde folk i arbeid.

- Smitteverntiltakene som kom i går er forståelig ut fra situasjonen, men jeg er nødt til å minne om at dette allerede har utløst skarpe reaksjoner og at det har betydelige konsekvenser. Mange melder nå om avbestillinger, de opplever usikkerhet og det er allerede meldt om permitteringer, sier administrerende direktør i NHO, Ole Erik Almlid, til Børsen.

Sjernekokken Bang mener også at det kommer til å gå hardt ut over økonomien til Maaemo.

Maaemo ble fort ansett som Norges beste og mest prestisjefulle restaurant, etter at den fikk utdelt to Michelin-stjerner i 2012.

I 2016 ble Maaemo den første norske restauranten med tre stjerner. I 2018 fikk de også den gjeve plassen på listen over de 50 beste restaurantene i verden, der Maaemo havnet på 35. plass.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer