Tar coronagrep:

Maaemo stenger tidligere enn planlagt

Den prestisjetunge restauranten Maaemo har besluttet å stenge dørene ei drøy uke før planlagt, som følge av coronasituasjonen i landet.

STENGER: Kjøkkensjef i Maaemo Esben Holmboe Bang stenger restauranten midlertidig den 3. desember på grunn av smittesituasjonen i Norge og utbrudd av smitte fra den nye omikron-varianten. Foto: Tore Meek / NTB
STENGER: Kjøkkensjef i Maaemo Esben Holmboe Bang stenger restauranten midlertidig den 3. desember på grunn av smittesituasjonen i Norge og utbrudd av smitte fra den nye omikron-varianten. Foto: Tore Meek / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alle gjestene som hadde booket et bord på den prestisjetunge restauranten Maaemo fikk fredag morgen en nedslående beskjed i innboksen sin.

- Jeg skriver for å informere om at vi har tatt det uheldige, men nødvendige valget om å midlertidig stenge restauranten fra 3. desember, i stedet for å holde åpent til 11. desember som opprinnelige planlagt, heter det i en e-post som ble sendt til alle som hadde booket bord på restauranten.

Det skriver Avisa Oslo, som omtalte saken først.

Kjøkkensjef Esben Holmboe Bang sier til avisa at restauranten vurderte flere tiltak etter gårsdagens pressekonferanse, men de så ingen andre utveier enn å ta en tidligere juleferie.

Tidlig juleferie

Restauranten hedde som utgangspunkt tatt en avgjørelse om å stenge for jula, fordi flere av de ansatte kommer fra land utenfor Norge.

På grunn av smittesituasjonen i Norge og utbrudd av smitte fra den nye omikron-varianten, velger de nå å stenge den 3. desember.

- Jeg kan ikke med god samvittighet ødelegge for de mange ansatte som har gledet seg til å se familien. Vi gir dem en betalt karantene, slik at de kan komme seg på flyet og reise hjem, sier Bang til Avisa Oslo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.