Kaos på grensa:

Mæland med bønn

Justisminister Monica Mæland opplyser til Børsen at det allerede har oppstått køer og frustrasjon blant de reisende på grensa. Derfor kommer hun med en advarsel og en bønn til folket.

Publisert
Sist oppdatert

Fredag ettermiddag opplyser justis- og beredskapsminister Monica Mæland til Børsen at det allerede er køer og frustrasjon blant reisende på grensa. Den økte pågangen skyldes sannsynligvis at karantenereglene endres fra fredag klokka 15.

Mæland innleder med å understreke at Justisdepartementet har god dialog med Politidirektoratet, som torsdag gikk ut og opplyste om at de frykter kaos på grensa i helga som følge av de nye reglene.

Bønn til befolkningen

- Allerede nå ser vi at det er køer på grensa, og også en del frustrasjon blant de reisende. To ting er viktig for meg å si i den forbindelse:

- Nummer 1: Alle som skal ut å reise må nå være forberedt på at det vil ta tid på grensa. Det blir kø både på flyplasser og på landegrensen fra Sverige. Kontrollene som utføres som følge av innreise- og smittevernreglene er omfattende og det er flere dokumenter som skal kontrolleres. Det at vi gjør lettelser betyr ikke at vi ønsker at folk skal foreta unødvendige reiser til utlandet. Det er fremdeles høy smitte andre steder i Europa.

- Nummer 2: Jeg skjønner at mange er frustrerte, men dem som jobber på grensen gjør bare jobben sin. Det har ingen hensikt å være sint på politi, toll, vektere eller kommuneansatte på grensen. Tvert imot, de gjør en kjempeinnsats for vårt felles beste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.