Antatt bakmann i varetekt på ny:

«Mafiasak» snart ferdig etterforsket

En omfattende sak om systematisk bedrageri av coronapenger sendes snart over til statsadvokaten med anbefaling om tiltale. I forrige uke ble den antatte hovedmannen varetektsfengslet for tredje gang.

«MAFIASAK» SNART KLAR: Oslo-politiet avslutter i disse dager etterforskningen av en større coronabedrageri-sak, der de mener å ha støtt på et etablert hvitvaskingsnettverk. Økorim har bistått dem i saken. Her fra en coronajuks-razzia Økokrim gjennomførte før jul. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
«MAFIASAK» SNART KLAR: Oslo-politiet avslutter i disse dager etterforskningen av en større coronabedrageri-sak, der de mener å ha støtt på et etablert hvitvaskingsnettverk. Økorim har bistått dem i saken. Her fra en coronajuks-razzia Økokrim gjennomførte før jul. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siktede 34-åringen ble i forrige uke varetekstfengslet for nye fire uker. Han var i varetekt i til sammen åtte uker i fjor, etter kjennelser fra henholdsvis juli og august.

Oslo-politiets redsel for at mannen skulle stikke av eller gå under jorda, og dermed unndra seg straffeforfølgelse, var bakgrunnen for ny fengslingsbejæring. Tidligere omfattende reisevirksomhet og tilgang på andres identiteter, bidro til at dommeren ga politiet medhold.

Varetekten er nå anket av siktede. Han avviser at han står bak bedragerier i stor skala.

Oslo-politiet mener den siktede 34-åringen er hovedmannen bak systematisk og grovt bedrageri, og forsøk på bedrageri, av lønnskompensasjonsordningen. Den ble laget for å støtte bedrifter med omsetningsfall som følge av coronapandemien.

17 millioner

Saken omfatter opp mot 17 millioner kroner, hvorav rundt 10 millioner er utbetalt, mens resten skal ha blitt forsøkt jukset ut fra NAV. I alt 11 selskaper er angivelig benyttet i organisert juks, og 10-12 personer har status som «mistenkt» i saken. Det kommer trolig flere tiltaler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer