- Mageplask

SV forhandler 1,1 milliarder inn i strømpakka. Opposisjonen er ikke fornøyd. KrF vil dekke 80 prosent av strømregningen når strømprisene er høye.

KRISEPAKKE: Pressekonferanse regjeringspartiene og SV enige om strømstøtte. Video:NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De rødgrønne partiene på Stortinget er nå enige om strømpakka.

Dagbladet fortalte forrige uke hva Ap/Sp-regjeringen ville foreslå som støttetiltak. Løsningen ble en ordning hvor staten direkte går inn og dekker strømutgiftene til Kari og Ola Nordmann.

SVs største gjennomslag i forhandlingene om pakka er at dette nivået økes noe. I tillegg økes bostøtta med 465 millioner kroner. 50 000 flere mennesker får dermed tilgang på bostøtte i vinter.

Totalt forhandler SV inn 1,1 milliarder ekstra i strømpakka.

Skarpe stemmer i opposisjonen er likevel ikke fornøyd.

- Dette var et mageplask fra SV og regjeringen. Staten håver inn titalls milliarder kr ekstra fra høye strømpriser, og de beholder fortsatt brorparten av dette. SVs bidrag er å gi noen større smuler tilbake. Dette viser at det er Sheriffen av Nottingham som styrer, ikke Robin Hood!, sier energipolitisk talsperson i Frp, Frank Sve.

- Denne ordningen er fremdeles for dårlig. Rødt har tatt initiativ til å delta i forhandlingene uten å ha nådd fram. Vi tror vi kunne bidratt til bedre løsninger. Vi har forslag som kommer opp i stortingsbehandlingen de nærmeste dagene om en utbetaling før jul, og en alternativ løsning til regjeringas dekningsmodell som gir en vesentlig større dekning av strømregninga opp til det forbruket husstander flest har. Regjeringa og SV vil fremdeles bare dekke deler av strømprisen hvis den ligger over mer enn det dobbelte av normalt, sier Sofie Marhaug i Rødt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer