Mallorca åpner for turister

- Vi må lære oss å leve med Covid-19, og å leve med det på en trygg måte.

ÅPNER OPP: Lokale myndigheter åpner opp for at noen utvalgte turister igjen kan få nye strendene på den spanske ferieøya Mallorca. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ÅPNER OPP: Lokale myndigheter åpner opp for at noen utvalgte turister igjen kan få nye strendene på den spanske ferieøya Mallorca. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den spanske ferieøya Mallorca tiltrekker seg millioner av turister hvert eneste år. I år har imidlertid coronapandemien, som de siste månedene har herjet over hele verden, sørget for at turistindustrien er lagt brakk.

Store deler av reiselivesnæringen frykter for framtiden, og for feriefavoritten Mallorca har situasjonen vært dramatisk.

Nyheten som ble presentert torsdag, blir derfor mottatt som en skikkelig gladmelding blant mange av øyas innbyggere som er helt avhengige av inntekter fra turismen.

Lokale myndigheter planlegger nemlig å tillate et begrenset antall turister å komme til øya i et forsøksprosjekt i juni. Det opplyser Balearenes regionspresident Francina Armengol, ifølge CNN.

TVINGES UT AV TURISMEN: Enqui Lopez må trolig flytte ut av sin leilighet i Palma på Mallorca som følge av masseturismen som preger øya. Utleier ønsker ikke å fornye hennes kontrakt, og vil heller leie leiligheten ut til turister som betaler mer. Video: Christian Roth Christensen og Amanda Walnum Vis mer

I første omgang er nok likevel mulighetene begrensede for solhungrige nordmenn. Ifølge CNN involverer planen i første omgang at et begrenset antall tyskere «og andre turister» får besøke øya.

Det understrekes imidlertid at planen er at reiseoperatøren TUI skal fly turister fra «Tyskland, eller andre europeiske land som i likhet med Mallorca har lave smittetall» til feriefavoritten.

- Vi er klare til å gjennomføre dette pilotprosjektet innen utgangen av juni, slik at turistene som kommer hit kan være sikre på at helsa er ivaretatt, sier Armengol.

- Vi må lære oss å leve med Covid-19, og å leve med det på en trygg måte, fortsatte Armengol.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer