- Man føler seg lurt

En av fem ferjer på strekningen Moss-Horten er innstilt som følge av streiken. - Man føler seg lurt, sier matros Geir Andersen.

DRITTLEI: Streikeleder og tillitsvalgt i Bastø Fosen, Steinar Rosenvinge (t.v.) og matros Geir Andersen mener at nok er nok. Nå krever de mer kjøpekraft. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
DRITTLEI: Streikeleder og tillitsvalgt i Bastø Fosen, Steinar Rosenvinge (t.v.) og matros Geir Andersen mener at nok er nok. Nå krever de mer kjøpekraft. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Publisert

MOSS / OSLO (Dagbladet): Det går foreløpig rolig for seg på kaia i Moss. Det er en stille tid på dagen, trafikkmessig. Streikerne har akkurat rigget opp teltet, og forbereder vaffelrøra.

Streikeleder og tillitsvalgt i Bastø Fosen, Steinar Rosenvinge, sier til Dagbladet at de startet dagen med å samle de ansatte for et møte om streiken.

- Alle er vel litt sånn «skjer dette virkelig?». Det har vært snakk om dette hele tida, men folk har ikke tenkt at det faktisk kom til å skje, sier Rosenvinge til Dagbladet.

- På tide med bit av kaka

Foreløpig er «bare» 9 av 70 ansatte tatt ut i streik. Det vil si at åtte ruter fra Horten, og åtte fra Moss, er kansellert.

Da Dagbladet snakker med dem, venter de på beskjed fra LO om eventuell opptrapping.

- Foreløpig går det tålig greit med trafikken, men det kan fort forandre seg. Rushtrafikken starter i 15-tida, sier han.

De ansatte er ved godt mot, ifølge Rosenvinge, og veldig streikeklare. Kravene er de klare på.

- Vi krever at vi får kjøpekraft. Det har vi ikke hatt de to siste åra - det har gått ned i stedet. Vi har ikke fått det alle andre får. Vi forventer at NHO etterkommer kravene våre, og synes aldeles ikke det kan fires på. Det er på tide at vi får litt av kaka også.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer